Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, Trakya’nın en büyük canlı hayvan pazarı Edirne’nin Havsa İlçesi’nde kuruldu. Edirne Valisi Hasan Duruer, pazarı gezerek bilgi alırken, satıcılarla da sohbet etti. Pazara olan ilginin memnun edici olduğunu ifade eden Vali Duruer, kısa bir sürede pazarın üzerinin kapatılması gerektiğini söyledi.

Trakya'nın, hatta Marmara'nın en büyük hayvan pazarının ilçelerine kurulduğunu belirten Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin ise bir günde yaklaşık bin büyükbaş hayvanın el değiştirdiğini söyledi. Tekin, "Havsa canlı hayvan pazarımız 1970 yılından bugüne kadar gelişerek büyümekte olan bir pazar. Yalnız Kurban arifelerinde değil her zaman aynı yoğunluğu görmek mümkün. Pazar, her hafta cuma gece yarısından sonra hareketlilikle başlıyor, cumartesi öğlen saatlerine kadar sürüyor. Bu arada bin büyükbaş hayvan el değiştiriyor. Trakya’nın değil, Marmara’nın en büyük canlı hayvan pazarı burası. Her cumartesi günün ilçemizde sürekli olarak kuruluyor. Pazarımız modern bir yapıya sahip, böyle hizmet veriyoruz. Tek eksiğimiz üzerinin kapatılmasıdır. Bayramdan sonra üzerini kapatarak daha iyi bir alışveriş imkanı sağlayacağız" diye konuştu.

SATICILAR YEM FİYATLARINDAN ŞİKAYETÇİ

Havsa canlı hayvan pazarında büyükbaş hayvanlar 4 bin liradan 7 bin liraya, küçükbaş hayvanlar ise 200 liradan 600 liraya kadar değişen fiyatlarda alıcı buluyor.

Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’nden hayvan satışı yapmak için gelen Hüseyin Demirtaş, "Pazardan çok büyük beklentimiz yok çünkü geçen seneki fiyatlarla aynı. Yem fiyatları yüksek olunca satışlar maalesef maliyetlerini kurtarmıyor" dedi.

Hayvan satıcısı Mesut Yılmaz ise "Kendimi bildim bileli bu pazara geliyorum. Bu sene fiyatlar kötü. Çalışarak batıyoruz. Yemler beslediğimiz hayvanlardan daha yüksek. Hayvanları satamıyoruz. Bir kamyon inek getirdik ama satış yok, maliyetini kurtarmıyor" ifadelerini kullandı.



EÖ(LK/CK)