Trakya’yı etkisi altına alan yoğun yağmur yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Bölgede dün gün boyu aralıklarla devam eden sağanak yağmur nedeniyle akşam saat 22.30 sıralarında Büyükkarıştıran Deresi yatağından çıkarak taşarak beldeyi sular altında bıraktı. Çok sayıda ev, işyeri, ağıl ve otomobil sular altında kaldı. Su basan evde yalnız kalan 93 yaşındaki Zehra Demirel’in cesedini eve gelen yakınları tarafından buldu. Lokanta işleten ve gece kendilerinden haber alınamayan baba 45 yaşındaki Siyami Yeni ile oğlu 21 yaşındaki Semih Yeni'nin cansız bedenleri, bu sabah işyerlerine 15 metre uzaklıkta çamura batmış halde kurtarma ekipleri tarafından bulundu. Hayatını kaybeden 3 kişinin cesetleri Lüleburgaz Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

9 SAAT SONRA YOL AÇILDI

Taşkın nedeniyle D-100 karayolunun Lüleburgaz-Çorlu bölümü dün gece trafiğe kapatıldı. Ekiplerin çalışması ve yağmurun etkisini yitirmesini ardından yol 9 saat sonra sabah saat 09.00’da tekrar ulaşıma açıldı.

SELİN ACI TABLOSU GÜNDÜZ ORTAYA ÇIKTI

Büyükkarıştıran Beldesi’nde taşkın sonrası meydana gelen selin acı tablosu gün ağırınca ortaya çıktı. Belde de çok sayıda ev ve işyeri ile araçlar sular altında kaldı. Sel sularının evlerden sürüklediği tencere ve tüpler sokaklara yayıldı. Ağıllarda bulunan 300’e yakın büyük ve küçükbaş hayvan telef oldu.

YARDIM GEÇ GELDİ İDDİASI

Selde babaannesi Zehra Demirel’i kaybeden Mehmet Demirel, kurtarma ekiplerinin geç geldiğini iddia etti. Demirel, “Uyuyordum, dışarıda bağırma seslerini duyunca camdan baktım ve su geldiğini gördüm. Herkes uyumuştu ve ailemi uyandırdım. Çatı katına çıkan bir merdivenimiz var ve çatıya çıkarak kurtulduk. Evin ikinci katına kadar su geldi. Çatılardan geçerek babaannemin yan taraftaki evine geçtik, ancak babaanemin öldüğünü gördük. Çatıda uzun süre yardım bekledik ve ekipler geç geldi” dedi.

TELEF OLAN KOYUNLARINA AĞLADI

Ağılda 170 koyununun telef olduğunu gözyaşları dökerek anlatan Cüneyt Koç ise, “Sel geldi. Biz de koyunları çıkartmaya gittik. Ancak çoğu telef oldu. Mahvolduk, kurbanlıklar vardı. İnşallah devlet yardım eder” dedi. Ardından da arkadaşına sarılarak ağladı.

Süleyman Cangel’in evinin girişindeki depoda beslediği 30 koyundan 26’sı telef oldu. 4 koyun ise telef olmaktan, depodaki raflara tırmanarak kurtuldu. Cangel ve belediye ekipleri, sağ olan koyunlarını depodan aldı ve başka bir ağıla götürü.

Yağmur yağışının aralıklarla devam ettiği beldede, 4 ağıl yıkılırken, ev ve işyeri sahipleri, itfaiye ekiplerinin yardımıyla evlerine dolan suyu boşaltmaya ve temizlemeye çalışıyor. Tedbir için ise sağlık ve kurtarma ekipleri belde girişinde bekletiliyor.

VİZE’DE YAĞMUR ŞİDDETİNİ AZALTI

Kırklareli’nin Vize İlçesi’nde dün akşam bu yana devam eden yağmur şiddeti azaldı. Yoğun yağış nedeniyle dün akşam Akıncılar Köyü deresinin taşması sonucu trafiğe kapanan Vize-Lüleburgaz yolu suların çekilmesiyle yeniden ulaşıma açıldı. 

DERE TAŞTI, MAHSUR KALANLARI POLİS KURTARDI

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ne bağlı Bakırça Köyü deresinin taşması sonucu çok sayıda ev sular altında kaldı. Üç ağıl ve bir ev yağıştan dolayı çöktü. Bakırça köprüsünün çökme riski üzerine köye geçişe jandarma ekipleri tarafından izin verilmedi. Karamehmet Köyüne gelen Emniyet Müdürlüğü ekipleri evlerinde mahsur kalan 40 kişiyi botla kurtararak köy meydanına getirdi. Burada 1 kişi yaşadığı panik ve korkudan dolayı özel araçla hastaneye kaldırıldı.

KÖYLERDE ELEKTRİK YOK

Aşırı yağmur nedeniyle Göçerler, Beyazköy, Osmanlı, Pınarbaşı, Paşaköy, İğneler köyleri ile Misinli Beldesi’ne dün geceden beri elektrik verilemiyor. 

EVLERİNİ BOŞALTANLAR OTELLERE YERLEŞTİRİLDİ

Tekirdağ’ın Saray İlçesi’nde dün geceden bu yana devam eden yağmur nedeniyle evlerini boşaltanlar belediye başkanlığı tarafından otellere yerleştirildi. Şiddetli yağışların devam ettiği ilçeden Çerkezköy ve köylere ulaşım jandarma ve polis ekiplerince kontrollü olarak sağlanıyor. Valililik kararıyla Çerkezköy ve Saray ilçelerinde ilk ve orta öğretim kurumlarımda dün eğitime verilen ara bugün de sürüyor.

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, yağmur yağışı nedeniyle evlerinden çıkarılan bir çok kişinin akraba ve komşularına sığındığını ifade ederek, “Sel tehlikesi olan Ayazpaşa Mahallesi, Depo Caddesi’nde bir çok evi tahliye ettirdik. Evlerinden çıkanlar komşu ve akrabalarına sığındı. Başka gidecek yeri olmayan 15 kadar kişi de belediyemiz tarafından otellere yerleştirildi” dedi.

Yağmur yağışına rağmen suların çekildiği bazı alanlarda vatandaşlar evlerini ve işyerlerini temizlemeye başladı.

VALİLİK: HASAR TESPİT BAŞLADI

Tekirdağ Valiliği kent merkezi ve ilçelerinde dün meydana gelen sel felaketinin ardından 6 ayrı grupla ön hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, “İlimiz Çerkezköy-Saray ve Merkez İlçemizde meydana gelen aşırı sağanak yağış nedeniyle bölgede oluşan su baskını ve sel neticesinde ev ve işyerlerinde hasarlar meydana gelmiştir. Valiliğimiz tarafından hasar tespit çalışmaları yapmak üzere 6 adet ön hasar tespit komisyonu kuruldu. 1’nci grup Ulaş, Vakıflar, Misinli, 2’nci grup Karamehmet, Ahımehmet, İğdeler, 3’ncü grup Göçerler, Bahçedere, Sinanlı, 4’ncü grup Çukuryurt, Yuvalı, Edirköy, 5’nci grup, Saray merkez, 6’ncı grup ihbar gelen diğer noktalarda görevlendirilmiştir” denildi.



MY(LK/AAA)