Soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne’de Sibirya soğukları hakim oldu. Son yılların en soğuk gecelerinden birini yaşayan kentte dün gece hava sıcaklığı sıfırın altında 11 dereceye kadar düştü. Vatandaşlar zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaya özen gösterirken, soğuk hava nedeniyle kent merkezindeki süs havuzları dondu, Tunca Nehri’nin kıyı kesimleri ile yüzeyi  buz tuttu. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri kentte bugün hava sıcaklığının en yüksek sıfırın altında 3, en düşük ise sıfırın altında 12 derece olmasının beklendiğini bildirdi.

Soğuk hava kentteki eldiven ve bere satışlarını da arttırdı. Tarihi Alipaşa Çarşısı’nda esnaf olan Süleyman Kolanlarlı, sıfırın altına düşen soğuk hava nedeniyle özellikle eldiven ve bere satışlarının arttığını ifade ederek, “14 yıldır Tarihi Alipaşa Çarşısı'nda kışlık satıyorum. Bugünlerde satışlarımız arttı. İnsanlar soğuktan korunmak için atkı, bere ve eldiven alıyorlar. Kış mevsiminde, sağlığımız için bere, atkı ve eldiven kullanmamız gerekiyor. En fazla çocuk ürünleri satılıyor. Fiyatlarda herhangi bir artırıma gitmedik. Geçen yılki fiyatlardan ürün satıyoruz. Eldiven, bere ve atkıları 5 ile 20 lira arasındaki fiyatlarda satışa sunuyoruz” dedi.

KIRKLARELİ’NDE ŞELALE DONDU

Soğuk ve yağışlı havanın etkisi altındaki Kırklareli’nde ise Demirtaş Mahallesi Karahomur Caddesi’ndeki Anıt Park’ta bulunan şelale, sıfırın altında 11 dereceye düşen hava sıcaklığı nedeniyle buzla kaplandı. Kırklareli’nin meşhur üzümlerinin simgeleyen figürlerinin yer aldığı şelaleye su taşıyan boruların patlamaması için belirli aralıklarla su pompalanıyor. Gece yarısı sıfırın altında 11 dereye düşen hava sıcaklığı nedeniyle Kırklareli Belediyesi vatandaşların su saatlerinin donmasını önlemek için gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Kar yağışının beklendiği Kırklareli’nde hava sıcaklığının en yüksek sıfırın altında 6, en düşük ise sıfırın altında 12 derece olmasının beklendiğini bildirdi.

Tekirdağ ve Çorlu İlçesi’nde hava sıcaklığı gece yarısı sıfırın altında 9’a kadar düşerken, gündüz saatlerinde ise sıfırın altında 5 derece oldu. Soğuk hava günlük yaşamı olumsuz etkilerken, vatandaşları dışarı çıkmamaya özen gösterdi.



EÖ,AÜÜ(LK/AAA)