Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi İlçesi, Sultan Belde sınırlarındaki Kınıklı Deresi, sıfırın altında 10 dereye düşen aşırı soğuk hava nedeniyle buz tuttu. Günlük yaşamını da olumsuz etkileyen soğuk nedeniyle Marmara Ereğlisi’nde evlerde bulunan musluklar buz tuttu. İlçede yaşanan su sorunu nedeniyle belediye ekiplerinin tankerlerle su dağıtımı yapacağı bildirildi.

Tekirdağ’ın Saray İlçesi’nde ise aralıklarla süren kar yağışı ilçede yaşamı felç etti. Cadde ve sokaklar beyaza bürünürken, soğuk hava nedeniyle süs havuzları da buz tuttu. Vatandaşlar çok gerekli olmadıkça evlerinden çıkmamaya özen gösteriyor.

Kırklareli’nde ise aşırı soğuklar nedeniyle Trakya’nın en büyük giyim, meyve ve sebze pazarı kurulamadı. Sabah saatlerinde Sungurbey Caddesi’ndeki pazar yerine gelen az sayıda esnaf buzlu alanlar ve sokağa çıkan insan olmadığı için pazar açmadı.

İki haftadır pazar kuramadıkları için sıkıntıda olduklarını ifade eden pazarcı esnafı, “İki haftadan beri Pazar olmuyor. Evde küçük bebeğim var. Onun maması, bez masrafları var. Mecburum tezgah açamaya. Bu gün gelen çoğu kişi geri döndü. Banka kredilerimiz, borçlarımız var. Kapalı Pazar yerine biz hayır diyoruz. Fiyatlar çok yüksek. Şu an herkesin borcu var, karşılayamıyor. Kapalı pazaryeri için 10 bin lira istiyorlar. Bugün benim 10 bin liram olsa biz pazarcı olmayız” dedi. Sıfırın altında 8 dereceye kadar düşen soğuk havanın hafta sonuna kadar süreceği bildirildi.



AÜÜ,ÖT,ŞK(LK/AAA)