Edirne’de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı öğleden sonra da aralıkla devam etti. Beyaza bürünün kentin tarihi alanları seyrine doyum olmayan manzaraları ortaya çıkardı. Kar yağışının etkili olduğu Edirne'de de beslenmek için Meriç Nehri'ne inen kuğuların nehirde yüzmeleri ilginç görüntüleri de beraberinde getirdi. Kurtçuk, kurbağa ve su altındaki bitkileriyle beslenen kuğuların nehirde yüzerek yem bulma arayışları köprüden geçenlerin de dikkatini çekti. Tek sıraya geçerek akıntıya karşı yüzen kuğular buz kütlelerinin aktığı nehirde seyir zevkini arttırdı.

ŞARKÖY’DE 19 KÖY YOLU KAPANDI

Tekirdağ ve Şarköy İlçesi’nde öğleden sonra başlayan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Şarköy İlçesi’nde 19 köy yolu yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapandı. Karayolları ekipleri Şarköy’ün yanı sıra Malkara Hayrabolu ve İstanbul yollarında tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Tekirdağ’da öğleden sonra başlatan kar yağışı kenti kısa sürede beyaza bürüdü. Tekirdağ Belediyesi ekipleri kent merkezinde ana caddelerin trafiğe kapanmaması için tuzlama çalışmalarına başladı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri özellikle dik rampaların olduğu Malkara yönüne zincirsiz araçların geçişlerine izin vermiyor. Kar yağışının Tekirdağ’da gece yarısı etkisini arttırması bekleniyor.

SIĞIRCIKLAR SOĞUKTAN TELEF OLDU

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde öğleden sonra başlayan kar yağışı etkili oldu. Kısa sürede çatılar ile araçların üzeri beyaza bürünürken çok sayıda kuş soğuktan donarak telef oldu.

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde öğleden sonra başlayan kar yağışı etkili olurken, günlük yaşamı da olumsuz etkiledi. Yağış kısa sürede hızını artırmasıyla evlerin çatısını ve araçların üzeri beyaza büründü. Hava sıcaklığı sıfırın altına düşerken, Çorlu Devlet Hastanesi bahçesinde onlarca sığırcık kuşu donarak telef oldu. Bahçedeki kuşları hastanenin temizlik görevlileri tarafından toplandı.



EÖ,GB,MY,RY(LK/ESM)