Üç gündür aşırı soğuk havanın etkisinde olan Edirne, güne kar yağışı ile başladı. Sabah erken saatlerde etkili olan kar nedeniyle şehir bir anda beyaza büründü. Yolların kapanmaması için Karayolları ekipleri tuzlama çalışmalarına başlarken, Edirne Belediyesi ekipleri  kaldırımlarda biriken karları temizlemek için çalışmalara başladı. Kar yağışı nedeniyle kavşaklarda uzun araç kuyrukları oluştu. Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisinde olan Edirne’de sıcaklık sıfırın altından 13 dereceden sıfırın altında 7 dereceye kadar yükseldi. Kar yağışının gün boyu aralıklarla devam etmesi beklenirken, vatandaşların kendi araçları yerine toplu taşıma araçlarını kullanmaları istendi.

Edirne’de etkili olan yoğun kar yağışı günlük yaşamı da olumsuz etkiliyor. Karayolları ekipleri, kar yağışı nedeniyle Bulgaristan’a geçişi sağlayan Kapıkule ile Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunun ulaşıma kapanmaması için aralıksız kar kürüme ve tuzlama çalışması yapıyor.

KEŞAN BEYAZA BÜRÜNDÜ

Edirne’nin Keşan İlçesi’nde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü. Bazı vatandaşlar ve çocuklar kar topu oynayarak kar yağışının tadını çıkarırken, trafikteki sürücüler ise kar yağışından dolayı ilerlemekte güçlük çekti. Keşan Belediyesi ekipleri, beyaza bürünün ilçede kaldırımlarda biriken karları temizlemek için çalışma başlattı. Karayolları ekipleri, şehirlerarası yolların trafiğe kapanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’nde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü. Belediye ekipleri kar yağışından dolayı yolların kapanmaması için tuzlama çalışmalarına başladı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler, araçları ile kar tutan yolda ilerlemekte güçlük çekti.

ZİNCİRSİZ GEÇİŞLERE İZİN YOK

Aralıksız yağan kar Malkara’yı beyaz bir örtüyle kapladı. Gün boyunca sürmesi beklenen kar yağışı nedeniyle buzlanma ihtimaline karşı Malkara Belediyesi’nin kar temizleme ve tuzlama ekipleri de hazır bekletiliyor. Kar yağışı kısa sürede karayolu ulaşımını etkiledi. Karayolları ekipleri Tekirdağ- Malkara ve Keşan karayolunun kapanmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından şehir içi araç trafiği kontrollü olarak akıyor. Polis, zincirsiz araç geçişine izin verilmeyeceğini, sürücülerin bu konuda duyarlı olmalarını istedi.



EÖ,BG,ÜY,MY(LK/BT)