Kaza, Yatağan İlçesi’ne bağlı Şeref Köyü yakınındaki Yağyeri Mevkii’nde dün saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Orman kesim işinde çalışan Galip Kızıl, yeğeni Serhat Kızıl’ı da yanına alıp sabah saatlerinde traktörle kesim sahasına gitti. Akşam mesai bitimi amca Galip Kızıl, yönetimindeki 48 YC 892 plakalı traktörle köydeki evlerine gitmek üzere yeğeniyle yola çıktı. Köy yakınında traktör bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıktı ve yol kenarındaki dere yatağına devrildi. Takla atan traktörün altına kalan Serhat Kızıl, olay yerinde yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan amca Kızıl, bağırıp köylülerden yardım istedi.

Köylüler, jandarma ve sağlık ekiplerine haber verirken, traktörün kaldırılması için vinç çağrıldı. Amca ile yeğeni vinç yardımıyla kaldırılan traktörün altından çıkartıldı. Amca Galip Kızıl, ambulansla Yatağan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Kızıl, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Serhat Kızıl'ın orman kesim işi yapan ve olay günü izinli olan babası Mesut Kızıl ile annesi Hatice Kızıl, acı haber üzerine olay yerine koştu, sinir krizi geçirdi. Acılı çift, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Serhat Kızıl'ın cenazesi, bugün Şeref Köyü’ndeki camide öğlen vakti kılınan cezane namazının ardından gözyaşları arasında köy mezarlığında toprağa vedildi. Kızıl çiftinin feryadı yürek dağladı.



YA(İÖ/CK)