Merkez Yakutiye İlçesindeki Mumcu Mahallesi'nde bir trafodan dumanların çıktığını görenler, TEDAŞ'a bilgi verdi. Kısa sürede gelen arıza ekibi, elektrik panosunun kapağını açtığında içerisinde 2 lağım faresinin elektriğe kapılarak yandığını gördü. Görevliler, fareleri yapıştıkları panodan çıkarıp ve arızaya gidermeye çalışırken çevredeki çok sayıda ev ve işyeri yaklaşık 2 saat elektriksiz kaldı. TEDAŞ görevlisi hayatında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirterek, şöyle dedi:

"Burası elektirk dağıtım panosu. Altından kanalizasyon geçiyor. Panoya giren fareler elektrik akımına kapılınca hem kendilerini hem de şalterleri yanmsıa neden olmuş. Böyle bir olaya ilk kez şehit oldum." 

Semt sakinlerinden Samih Adanır ise, arkadaşları ile kapının önünde konuştuklarını anlatırken, "O esnada elektirk panosunun içinden dumanların çıktığını görünce çok korktuk ve oradan uzaklaştık. Elektrik arıza ekibi gelip panonun içini açınca gördüğümüz manzara hem bizi hemde ekibi şaşırttı. Fareler, panoya altından geçen kanalizasyondan girmiş" diye konuştu.
 
Tİ(KS/İD)