Olay, geçen 12 Ağustos'ta 9781 sokak ile 3800 sokak kesişiminde saat 15.15  sıralarında meydana geldi. Asayiş şubede görevli ekip otosu, devriye görevini yaptıktan sonra yol kenarına park etti. Bu sırada, ehliyetsiz olan 21 yaşındaki Erhan Barlak’ın kullandığı 09 YG 987 plakalı otomobil, Ünal Basmacı yönetimindeki 35 A 1378 plakalı ekip otosuna çarptı. Ekip otosundan inen polis memurları, tutanak tutmak istedi. İddiaya göre ceza yazılmasına engel olmak isteyen Erhan Barlak, yanındaki ağabeyi Emrah Barlak ve Faruk Karahan ile polis memurları arasında tartışma başladı. Arbede sırasında, polis memurları biber gazı sıktıktan sonra havaya ateş etti, Erhan Barlak ve 2 kişi ise sandalyeyle polislerin üzerine yürüdü. Polis memuru, İ.K., meslektaşına sandalyeyle saldırıldığını görünce silahını tekrar ateşledi. Bu sırada Emrah Barlak karnından, kardeşi Erhan Barlak ve Faruk Karahan bacaklarından yaralandı. Yoldan geçen Halil Altın da seken kurşunla hafif yaralandı. Yaralılardan Emrah Barlak kaldırıldığı hastanede öldü. Olayın ardından Cinayet Büro Amirliği tarafından gözaltına alınan polis memuru İ.K., açığa alındı. İşlemlerin tamamlanmasını ardından adliyeye sevk edilen İ.K. tutuklandı.

'KASTEN ÖLDÜRME VE YARALAMA' SUÇU

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Emin Etmekçioğlu, polis memuru İ.K. hakkında 'Kasten Adam Öldürme' suçundan ömürboyu, Erhan Barlak, Faruk Karahan, Halil Altın ve Seyit Ekinci'yi 'Kasten yaralama' suçlarından da 25 yıl hapis cezası istedi. Erhan Barlak'a ise 'Zincirleme kamu görevlillerine görevlerinden dolayı alanen hakaret' , 'Zincirleme tehdit' ve 'Kişinin yerine getirdiği kamu görevleri nedeniyle yaralamaya teşebbüs' suçlarından 2 yıl 9 ay ile 9 yıl hapsi istendi. Faruk Karhan'a da 'Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle basit yaralama' suçundan 2- 5 yıl arasında ceza talep edildi.

3 KURŞUNLA VURMUŞ

Savcı Emin Ekmekçioğlu ididanamede olayı anlatırken, kaza sonrası ekiplerin olay yerine gittiğini, kaza yapan ve ehliyeti olmayan Erhan Barlak'ın yerine başka bir kişinin ehliyetini uzatması üzerine polis memuru İ.K.'nın kazayı yapan kişinin Erhan Barlak olduğunu söylemesiyle kavganın başladığı belirtti. Çıkan olaylarda polis memurları Ünal Basmacı, Zülfü Ceylan ve Halil Sarı'nın çeşitli yerlerinden yaralandıkları, Erhan Barlak'ın da polis memuru İ.K.’yı bıçakla yaraladığı iddianamede yer aldı. Polis memuru İ.K.'nın da kalabalığı dağıtmak üzere önce silahla havaya ateş ettiği, ardından da kendisine tekrar bıçakla saldırmak isteyince Erhan Barlak’ı bacağından vurup yaraladığını, ardından sandalye ile üzerine gelen Emrah Barlak'a üç el ateş ettiği anlatıldı. İ.K.'nın silahından çıkan kurşunlardan dört kişinin de yaraladığı vurgulanırken, Adli Tıp Kurumu Raporu'nda Emrah Barlak'ın vücuduna isabet eden üç kurşunla yaşamını yitirdiğinin belirtildiği, bu nedenlerle de polis memuru İ.K.'nın  'Kasten Adam Öldürme' suçundan ömürboyu, dört kişiyi yaralama suçundan da toplam 25 yıl hapisle cezalandırılması istendi.

Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi inceleyip davayı kabul veya reddedecek. Polis memuru İ.K.'nın avukatı Tolga Yurdakul henüz iddianamenin kabul edilmediğini, bu nedenle bir açıklama yapmayacağını söyledi.



BK(İÖ/COŞ)