Antalya- Burdur Karayolu Bucak Bölge Trafik İstasyon Amirliği önünde otomobilleri durduran trafik polislerinin salep ikramı sürücüleri ve araçta bulunan yolcuları memnun etti. Salep ikramına Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Burdur milletvekilleri AK Parti'den Bayram Özçelik ve Hami Yıldırım ile Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ramazan Kerim Özkan, Burdur Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, emniyet müdür yardımcıları Hüseyin Doğru, Mehmet Ali Özuğur, Bucak Emniyet Müdürü Rahmi Öztürk, sivil toplum örgütlerinden oda ve dernek başkanları ve işadamları katıldı.

Burdur Emniyet Müdürü Celal Aydoğan 4 yıldır sürdürülen 'Güvenli Yolculuk İçin 10 Dakika Mola' projesi çerçevesinde İstanbul, Ankara gibi şehirlerden Antalya'ya tatile giden sürücülerin can ve mal güvenliğini sağlayabilmek için her 30 kilometrede bir trafik kontrol merkezi kurulduğunu kaydetti. Aydoğan, uzak şehirlerden gelen sürücülerin 10 dakikalık molalarında Bucak'ın meşhur salebini ikram ettiklerini ve sürücülerin dinlenmelerini sağladıklarını kaydetti.

AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik de Bucak salebinin ününü anlatarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Bucak salebini sevdiğini söyledi.

'RADARA MI GİRDİK' ENDİŞESİ

Bucak Bölge Trafik İstasyon Amirliği önünde trafik polislerince durdurulan sürücüler, önce tedirgin olarak "Acaba hız sınırını mı aştık? Radara mı girdik?" endişesiyle ceza ödeyeceklerini düşünürken, polisin, "Sizleri isterseniz kısa süreliğine, 10 dakika kadar misafir edip Bucak salebi ikram edeceğiz" sözleri üzerine rahatladı.

Sponsorluğunu Bucak Ticaret ve Sanayi Odası'nın yaptığı Bucak salebi ikramı gün boyu sürerken, sürücülere Antalya- Burdur Karayolu tanıtımını yapan ve trafik kurallarını ve araç bakımlarını hatırlatıcı broşür de dağıtıldı.