Türk Polis Teşkilatı'nın 167'nci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulu olan MOBESE ile ilgili olarak emniyet hizmet binasında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, basın mensuplarına kent merkezinde meydana gelen 15 kazanın görüntülerinin yer aldığı CD dağıtıldı.

Öte yandan polis ekiplerince Düğerek yolunda düzenlenen 'kapan atma' tatbikatının görüntüleri gazetecilere izlettirildi. Gerçeği aratmayan tatbikatta, kontrol noktasında uygulama yapan polis ekiplerinin "Dur" ihtarına uymayıp kaçmaya çalışan bir otomobilin önüne yol kapanı atıldı. Kapanın üzerinden geçen otomobilin lastikleri patlayınca otomobildeki kişi, Kışla Parkı'nda etkisiz hale getirildi. Basın mensupları tatbikatı MOBESE'den saniye saniye görüntüledi.

Muhabere Elektronik Şube Müdürü Hakkı Öztürk, "İl merkezinde 25 ayrı noktaya kurulan 22 hareketli, 20 sabit ve 8 plaka tanıma sistemi olmak üzere toplam 50 kamerayla Kent Güvenlik Sistemi (KGYS) 2011 yılında faaliyete geçti. Şehrin önemli noktalarına yerleştirilen kameralardan gelen canlı görüntüler MOBESE Merkezi'nde 24 saat izlenerek kaydediliyor. 155 Polis İmdat Hattı'nı arayan vatandaşlarımız ile direk olarak irtibat kurularak ekipler hızlı şekilde yönlendiriliyor. Bu merkezde görevli personelimiz tarafından kameralar dikkatli ve etkin olarak takip ediliyor. Meydana gelen veya gelmesi muhtemel toplumsal olaylar, terör eylemleri ve asayiş konularına en kısa sürede müdahale edilmesi sağlanıyor. Plaka Tanıma Sistemi ise ilimizin en önemli geçiş güzergahlarına yerleştirilmiş olup, çalıntı veya suça karışan araçlar tespit ediliyor" dedi.