Konya'da yapım çalışması nedeniyle trafiğe kapalı yola giren minibüs, kanal için kazılan yaklaşık 5 metrelik çukura uçtu. Kazada alev topuna dönen minibüste bulunanlardan 4 kişi öldü, 12 kişi de yaralandı. Trafiğe kapalı olan yolda uyarıcı ve yön levhalarının bulunduğu, sürücünün buna rağmen yola girdiği iddia edildi.

 Kaza, saat 20.30 sıralarında Konya-Seydişehir Karayolu'nun 70'inci kilometresinde meydana geldi. Kozlu Köyü'nde oturan damat Yakup Kaya'nın yakınları ve davetliler, Gevrek Beldesi'nde oturan gelin Havva Tütüncü'nün evindeki kına gecesine katılmak için minibüslerle yola çıktı. Mehmet Karaca, kullandığı 42 RH 096 plakalı minibüsle, diğer minibüslerin aksine yapım çalışması nedeniyle trafiğe kapalı yoldan gitmeyi tercih etti. Köyden yaklaşık 4 kilometre ilerledikten sonra minibüs, kanal için kazılan yaklaşık 5 metrelik çukura uçtu. Alev topuna dönen minibüste bulunanlardan 4 kişi ilk belirlemelere göre yanarak öldü, 12 kişi de yaralandı. Olay yerine giden ambulanslarla yaralılar Seydişehir ilçesi ve Konya'daki hastanelere götürüldü. Yanarak ölenlerin kimliklerini belirlemek için çalışma başlatıldı.

Yapım çalışması nedeniyle trafiğe kapalı olan yolda uyarıcı ve yön levhalarının bulunduğu, ulaşımında karşılıklı tek şeritten verildiği belirtildi. Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.

 

TY,HD,AS (İA/RT)