Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar'ın evinin önünde silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili  başlatılan soruşturma kapsamında Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Hüseyin Yıldız, sorgulamasının ardından serbest bırakıldı.

ŞENER ZİYARET ETTİ

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Trabzon’a gelir gelmez Asbaşkan Nevzat Şakar’ı evinde ziyaret etti. Basın mensuplarının kısa süre görüntü aldığı ziyarette Şener, Şakar’a geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Ziyaret çıkışında açıklamalarda bulunan Başkan Şener, hoş olmayan bir iki gün geçirdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Bunu Trabzonspor’a atılmış bir kurşun olarak addetmek lazım. Ama Trabzon şehri, Trabzon halkı, Trabzon emniyeti ve valiliği bu işin üstesinden gelecektir. Olmaması lazımdı. Trabzon şehri devamlı kurşunla bahsedilen bir şehir olmamalıydı. Umarım failler en kısa zamanda yakalanır ve adalette yerini bulur. Trabzon ve Trabzonspor’da bu tip olayların yaşanmaması lazım. Kulüp başkanı olarak da bunun mesuliyetini taşıyoruz. Olayın şeklini Nevzat Şakar’ın anlattığı kadarıyla biliyoruz. Gerekli mevkilerden bilgiler alınca yarın daha net şeyler söyleyebiliriz."

"ETİK KURULU RAPORU DEĞİŞMEZ"

Başkan Şener, bazı yorumcuların şampiyonluk kupasının kimseye verilmeyeceğini söylediğini hatırlatması üzerine şunları söyledi:

"İddianamede 8 takımın adının geçmesi demek, o 8 takımın da ceza alacağı anlamına gelmez. İddianamede binlerce insanın adı geçiyor. Etik kurulunun verdiği bir rapor var. 'İptal edilir' filan deniliyor ama hayır iptal edilmez. Öyle bir şey yok. Ek deliller var ama bizimle ilgili ek delil gibi bir şey yok. Trabzonspor kulübünün bir suçu olmadığını söyleyenler profesörler, doçentlerden oluşan bir kurul. Çok önemli isimler var o kurulda ve bu federasyonun bir kurulu. Bu kurul raporunu yönetim kuruluna gönderecek. Yönetim kurulunun suçsuz olan bir konuyu, 'bununla ilgili bir suç bulun' diye disiplin kuruluna tekrar gönderecek hali yok. Biz şahıs olarak ifade vereceğiz. Ben, Nevzat Şakar ve Recep Denizer. Etik kurulunun verdiği raporu bu sayılmaz bir daha verin, buda sayılmaz başka verin demek olmaz. İnsanların isteğine göre hukukçular karar vermezler. Bunu kafalarının içerisine soksun insanlar. İsteyen varsa etik kurulu raporunu kendilerine gönderebiliriz."

Bu arada, ziyaret sonrasında Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile bazı yöneticiler, Avukat Nusret Yılmazer ile birlikte Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Önce Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gittikleri öğrenilen Şener ve beraberindekiler daha sonra da bir süre önce Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Ertan Yavaş'ı ziyaret etti.



YES(TM/İD)