Bazı taraftarlar, "Futbolcular insan değil mi, onların da eğlenmeye gezmeye hakkı yok mu" yorumunu yaparken bazıları da, "Nasıl içinize sindiriyorsunuz. Benim futbolcum yenildikten sonra ağlayacak" diyerek fotoğrafa tepki gösterdi.

Ziraat Türkiye Kupası 4'üncü turunda Medical Park Antalyaspor’a 2–1 yenilerek Trabzonspor'da futbolculara, dün öğleden sonra izin verildi.

Teknik direktör Şenol Güneş, Antalyaspor mağlubiyetinin ardından perşembe sabahı, futbolcularına saat 11.00’de basına ve taraftara kapalı bir antrenman yaptırdı. Şeno Güneş, antrenmanın ardından öğle yemeğinde kaldıkları otelin bahçesinde barbekü partisiyle stres atan oyuncularına öğleden sonra da izin verdi. Bazı futbolcular izin günlerini otelde dinlenerek geçirirken bazıları da Antalya’da gezdi.

5 YABANCININ FOTOĞRAFI TARTIŞMA YARATTI

Trabzonspor’un yabancı futbolcuları Adrian, Henrique, Zokora, Alanzinho ve Colman, izinlerini yat gezisiyle geçirmeyi tercih etti. Ancak futbolcuların yatta çektirdiği bir fotoğrafın Medyatrabzon adlı internet sitesinde yayınlanmasıyla büyük bir tartışma başladı.

Fotoğrafı bazı yerel gazeteler, bugünkü sayılarında, "Hayat devam ediyor. Trabzonspor’un Türkiye Kupası’na şok bir şekilde veda etmesi taraftarlarını kahrederken Antalya’da kalıp Galatasaray derbisinin hazırlıklarını sürdüren bordo mavililerde yabancı futbolcuların keyifli halleri herkesi şaşırttı" diyerek okuyucularına duyurdular.

"FUTBOLCU İNSAN DEĞİL Mİ?"

Haberin yayınlandığı internet sitelerine yorum yazan taraftarlar, fotoğraf konusunda ikiye bölündüler. Bu durumun normal olduğunu savunanlar, şu görüşleri savundular:

"Oyuncuların böyle pozlarının basına yansıması güzel değil ama eğlenmeleri en doğal hakları. Yenildik, diye dünyanın sonu gelmedi. İsteyen istediğini yapabilir. Abartmayalım. Ne olursa olsun, adamlar ister içer, ister eğlenir. Taraftara tek hesap verecekleri yer sahadır. Futbolcu insan değil mi? Onun eğlenmeye, havuza girmeye hakkı yok mu? İlk defa mı eleniyoruz?"

"KALBİMİZE Mİ İNDİRECEKSİNİZ?"

Futbolcuları destekleyen yorumlara karşı taraftarların büyük çoğunluğu, fotoğrafa şöyle tepki gösterdiler:

"Gayet doğal. Adamlar para için oynuyor, Trabzonspor için değil ki. Yerlisi de böyle yabancısı da. 5 milyonluk Adrian sahada yok, elinde birayla poz veriyor. İster eğlenin, naparsanız yapın ama bu taraftarla dalga geçercesine poz vermeyin. Takım kupadan elenmiş, ligde ne yaptığı belli değil. Bir de takımı Antalya’da bırakıyorlar ödül gibi. Alın tatil yapın diye. Ya taraftarın kalbine mi indireceksiniz amacınız ne? Siz paranızı alırsınız, keyfinizden bira içersiniz, biz kahrımızdan yanarız içmeye, para da bulamayız. Taraftarla futbolcu arasındaki fark budur. Nasıl içinize sindiriyorsunuz, anlamıyorum. Trabzonsporluyum, şu fotoyu sindiremiyorum. Benim futbolcum yenildikten sonra ağlayacak ya. Elinde birayla gezmeyecek. Küme düşelim ama futbolcum takımına sahip çıksın yeter ki. Onlar için sorun yok tabii. Adamlar ne güzel finale çıkmışlar, helal olsun kutlama yapıyorlar. Takımı ne diye Antalya’da bırakıyorsunuz? Vallahi ödül gibi. Maç bitti, dönün Trabzon’a arkadaş. Öyle havayı denizi bulmuşum ben de içerim. Galatasaray maçı öncesi keşke yapılmasaydı. O zaman böyle haber olmazdı. Bu yabancıların beşini toplasan bir Alex etmezler. Adam senelerdir Türkiye’de forma giyiyor, bir tane böyle magazinsel haberde yer aldı mı?"

"NE OLDİ, RENGİN SOLDİ"

Trabzon'daki yerel gazeteler, ayrıca Antalya’da yayınlanan bazı yayın organlarının, "NE OLDİ, RENGİN SOLDİ" başlığıyla verdiği maç yazılarını, futbolcuların yat gezisindeki fotoğraflarını yan yana getirerek, "YORUMSUZ" başlığıyla yayınladılar.

İSTANBUL SEFERİ YARIN

Trabzonspor, Antalya’da sürdürdüğü Galatasaray maçının hazırlıklarını yarın tamamlayarak İstanbul’a geçecek. Yarın sabah Antalya’da son çalışmasını yapacak olan bordo mavililer, saat 15.35’te THY’nin tarifeli uçağıyla Antalya’dan İstanbul’a hareket edecek.

BASKETBOLDA RAKİP ANADOLU EFES

Trabzonspor basketbol takımı, yarın sahasında Anadolu Efes'le kritik bir karşılaşmaya çıkacak. Ligde aldığı üst üste mağlubiyetlerle küme düşme potasına giren bordo mavililerde, Anadolu Efes maçı dönüm noktası olarak görülüyor. Basketbol Kulübü Başkanı Mehmet Yiğit Alp, "Amacımız Anadolu Efes’i yenerek ligde kalan maçlarımız için moral depolamak. Biz bu takımın ligde kalacağına inanıyoruz. Trabzon basketbolu seven ve ligde mutlaka bir takımı bulunması gereken bir şehir. Tüm taraftarlarımızı da yarın Anadolu Efes’e karşı takımımızı desteklemeye çağırıyoruz" dedi.

Bu arada bir grup Trabzonlu işadamı ve sivil toplum örgütü temsilcisi, yerel gazetelere tam sayfa ilanlar vererek taraftarları kalan maçlarda takımlarını desteklemeye çağırdı. İlanda, "Bizim her zamanki gibi güvencemiz yine siz Trabzonspor’un gerçek sahipleridir. Bu yüzden son 7 maçta sporcularımız sahada savaşırken biz de taraftar olarak tribünde görevimizi yapalım. Anadolu Efes maçını kazanacağımıza ve ligde kalacağımıza eminiz” ifadesi yer aldı.

Trabzonspor–Anadolu Efes karşılaşması, yarın saat 13.00’te Hayri Gür Spor Salonu’nda oynanacak.


ÖA(TM/AÖ) (FOTOĞRAF)