AKM'de 23-26 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen 'Trabzon Günleri' büyük ilgi görüyor. Trabzon Köprübaşı'nda 15 yıldır mobilyacılık ve ekolojik oyuncaklar yapan Mustafa Kaya'nın ahşapla kapladığı otomobil dikkat çekti. Kaya, "Köprübaşı Kaymakamımız Erdinç Dolu, ilçemizde el sanatlarına kalkınma modeli olarak ekolojik ahşaptan oyuncaklar yapma projesi gerçekleştirdi. Bana da bu yıl Ankara'da düzenlenen Trabzon Günleri'nde ilgi çekmesi için ahşaptan otomobil yapmam için öneride bulundu. Ben de kabul ederek eski bir Anadol marka otomobilin saşesini ve motorunu kullanarak ahşap kaplama otomobil yaptım, büyük ilgi gördü" dedi.

Mustafa Kaya, yaklaşık 2.5 ayda tamamladığı ahşap otomobili 3 santim kalınlığında gürgen ağacı kullanarak yaptığını söyledi. Kaya, otomobilin fren sistemi ve hava yastığı dışında diğer otomobillerlerden hiçbir farkı olmadığını belirterek şunları söyledi:

"1900'lü yıllarda kullanılan bir otomobili örnek alarak ahşap kaplama ile yeniden dizayn ettim. Normal bir asfalt yolda 120 kilometre hıza ulaşabiliyor. 3.5 metre uzunluğundaki araca 4 kişi binebiliyor. 1973 model Anadol arabalar zaten fiberglass kaplamadan yapılmıştı. Benim ahşap kaplama yaptığım araç, eskisinden 10 kat daha sağlam ve sağlıklı. Isı yalıtımlı olduğu için de 300 dereceye kadar yanma tehlikesi yok. Trabzon'un tarihi ve turistik değerleri burada çok iyi sergileniyor ve tanıtılıyor. Ben de ahşap kaplama aracımla Trabzon'umuzu tanıtmanın mutluluğunu yaşıyorum."



HÖ(AY/CK)