Dortmund Fuar Alanı olan Westfalenhallen'de 7 ve 8 nolu salonlarda gerçekleştirilen açış programına katılım yoğun olurken, Trabzon etkinlikleri 28 Şubat pazar gününe kadar devam edecek.


Etkinliklerin açılış programında Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sireau, TBMM Başkanvekili  Akif Hamzaçebi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, eski bakanlardan Faruk Nafiz Özak, T.C Essen başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, ATDF başkanı Salih Altınışık birer konuşma yaptı.

Trabzon'dan ve Türkiye’nin bir çok şehrinden milletvekili ve bürokratların hazır bulunduğu etkinlikte, Trabzon milletvekilleri  Muhammet Balta,  Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora ve  Haluk Pekşen, Giresun  Milletvekili  Cemal Öztürk, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, TTSO Başkanı  Suat Hacısalihoğlu, TTB Başkanı Şükrü Güngör Köeloğlu, DKİB Başkanı  Ahmet Hamdi Gürdoğan, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel sekreteri Çetin  Oktay Kaldırım, Trabzon ve  İstanbul'un ilçe belediye başkanları katıldı. Almanya ve yakın Avrupa ülkelerinde yasayan Trabzonlular Dortmund'a akın etti.