KESK üyelerinin, hükümetin memur maaşlarına yapılacak zam ile ilgili açıklamasına tepki amacıyla başlattıkları yürüyüş, postane önünde başladı. "Emek yoksa barış da yok", "Grevsiz toplu sözleşme, toplu sözleşmesiz sendika olmaz", "Emekçiler el ele genel greve" şeklinde dövizler taşıyan grup, "Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek" şeklinde sloganlar atarak yürüdü. Atatürk anıtı önünde yapılacak basın açıklaması ile son bulması planlanan eylem, anıtın önündeki düz alanda bulunan fıskiyelerin açık olması nedeniyle yapılamadı. Grup, bunun üzerine anıtın arkasına geçerek açıklama yapmak zorunda kaldı. 

“ATATÜRK’E SIRTIMIZI DÖNMEK ZORUNDA BIRAKILDIK”

Yaşananlara tepki gösteren KESK Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, Trabzon’da bir ilki yaşadıklarını ve Atatürk’e sırtlarını dönmek zorunda bırakıldıklarını söyleyerek Trabzon Belediyesi’ni eleştirdi. İkinci, “Trabzon bir bağnazlığı ve demokrasi düşmanlığını yaşıyor.  Kamu emekçileri ilk kez Mustafa Kemal Atatürk’e arkasını dönerek demokratik haklarını dile getiriyor. Burada eylem yapacağımızdan belediyenin haberi vardı. Bu alanın siyasi partiler, sivil ve demokratik toplum örgütlerinin hak aradığı bir meydan olduğunu herkes biliyor. Park düzenlenirken bu alan, eylemler ve basın açıklamaları dikkate alınarak düzenlenmeliydi. Ancak gelinen noktada görüyoruz ki, park ve çevre düzenlemesi, 'eylem ve miting yapılmasın' diye şekillendirilmiş. Trabzon Belediyesi derhal bu yanlıştan dönmeli” dedi.

“HAKLAR, ÖZGÜRLÜKLER YOK EDİLEMEZ”

Hükümetin maaş zammı önerisini kamu emekçilerine ağır hakaret olarak nitelendiren KESK Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, “Hükümet istiyor diye haklar, özgürlükler yok edilemez. Grev hakkımız Başbakan'ın iki dudağı arasına terk edilmez. Güneş batıdan doğmaz. Tüm kamu emekçilerini ve emeklileri, bizleri kapıkulu ve ücretli köleler olarak gören anlayışa karşı grev ve mücadeleye davet ediyoruz” diye konuştu. 

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.