Üniversite eğitimi için büyük kentlere gelen genç kızların çağdaş, güvenli ve konforlu barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere Trabzon'un Bostancı Mahallesi’nde Türk Eğitim Vakfı tarafından yaptıralan TEV Kız Öğrenci Yurdu, törenle hizmete açıldı. Açılış törenine TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Trabzon Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek, İş adamı Ergun Gürsoy, Ünlü sanatçı Volkan Konak ile çok sayıda öğrenci, vatandaşlar ve eğitime gönül veren çok sayıda bağışçı iş adamı katıldı.

Afyonkarahisar’da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için saygı duruşu, ardından da İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, kuruluşundan bugüne kadar 195 bin gence yurt içinde, bin 400 gence de yurt dışında yüksek lisans eğitimi için burs verildiğini anlattı, TEV’in yeni bir proje ile kız öğrencilerin çok önemli bir sorununa çözüm yaratmayı hedeflediğini belirtti. Açılışı yapılan yurdun Trabzon’da barınma konusunda önemli katkı sağlayacağını dile getiren Koç, “Türk Eğitim Vakfı olarak bugüne kadar Trabzon’da üniversite ve meslek liselerinde öğrenim gören 5.500, Trabzonlu olup, yurdun çeşitli yerlerinde öğrenim gören 4.300 öğrenciye burs veriliyor. Şimdi de Trabzon’da barınma sorunu yaşayan genç kızlarımıza üniversite yaşamları süresince modern ve güvenilir bir yurt ile katkı sağlamaya çalışacağız” dedi.

250 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ KIZ YURDU AÇILDI

Kız öğrencilerine modern bir yaşam alanı sunduklarını da ifade eden Koç şöyle konuştu: “Türk Eğitim Vakfı Trabzon Kız Öğrenci Yurdu 250 yatak kapasitesine sahip. İnşaat Haziran ayında tamamlandı. Yurtta 63 adet 4 kişilik, özel banyo ve lavabosu bulunan oda ile 2 adet de engelli odası bulunuyor. 24 saat profesyonel güvenlik ekibi görev yapıyor. Ayrıca yurtta kalan öğrencilerin aileleri tarafından ziyaret edilmelerini sağlamak için apart misafir odası da bulunuyor.”

MELEK: HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEK YANLIŞ

TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek de, yorucu bir çalışma sonrasında inşaatı tamamlanan yurdun hayırlı olmasını diledi, “Eğitim bir ülkenin geleceğidir. Eğitime yapılan yatırım ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Ülke için böyle hayırlı bir işin içinde Trabzon’un da olması ülke eğitimine verilen önemin bir göstergesidir. Türk Eğitim Vakfı 45 yıldır ülkenin gençliğine yatırım yapmaktadır ve yapmaya da devam edecektir. Bugün her şeyi devletten beklemek yanlıştır. Eğitim konusunda gelişmiş ülkelerle olan frakı kapatabilmek için vatandaşlardan eğitime destek vermelerini rica ediyorum. Çünkü bir ülkenin geleceği o ülkenin göreceği eğitime bağlıdır” dedi.

Konuşmaların ardından yurdu yapımına destek veren katılımcılara ve bağışçı iş adamlarına teşekkür plaketi verildi, daha sonra kurdelelerın kesilmesiyle yurdun açılışı yapıldı.