İlköğretim 7'nci sınıf öğrencisi Ayhan Tan'ın önceki gün iple ağaca asılı olarak ölü bulunmasının ardından soruşturma başlatan jandarma, baba Çağlar Tan'ı dün gözaltına aldı. Önce eşine, sonra da araya giren oğluna şiddet uyguladığı, küçük çocuğun da meydana gelen olayın ardından evden kaçarak kendini ağaca astığı iddiasıyla jandarmanın gözaltına aldığı Çağlar Tan, Tonya Cumhuriyet Savcılığı'nca, 'Aile içi şiddet' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

Kayacan Köyü’nde ailesiyle tartıştıktan sonra evden kaçtığı ileri sürülen Hoşarlı İlköğretim Okulu öğrencisi Ayhan Tan’ı arayan yakınları, genci bir ağaca iple asılı halde ölü olarak buldu. Ayhan Tan'ın cesedi, Trabzon Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemenin ardından ailesine teslim edildi. Çocuğun cenazesi, dün ikindi namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Kayacan Köyü'nde toprağa verildi. Cenaze törenine gözaltında olan baba Çağlar Tan katılamadı.

Ayhan Tan'ın ikiz kardeşi Orhan Tan da yaklaşık 3 yıl önce salıncakta sallanırken ipin boynuna dolanması sonucu boğulmuştu.