Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Düzköy ilçesi Jandarma Komutanlığı yakınında meydana gelen patlamada yaralanan askerleri hastanede ziyaret etti.

Vali Kızılcık, ilk olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne giderek, ağır yaralı Jandarma Er Doğan Özkartal’ı ziyaret etti. KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen ve Başhekim Prof.Dr. Tevfik Özlü’den yaralı askerin durumuyla ilgili bilgi alan Vali Kızılcık, Acil Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavisi süren Doğan Özkartal’ın yanına da gitti. Vali Kızılcık’ın “Nasılsın?” diye sorduğu yaralı asker, “Komutanım nerede?” deyince, Vali’nin çağrısı üzerine bir yüzbaşı “Buradayım” diyerek yaralı askerin yatağının yanına geldi. Bu sırada er Doğan Özkartal’ın, “Komutanım beni unutmayın” dediği duyuldu. Vali ve komutanın “Merak etme seni unutmayız” sözlerinin ardından kısa bir süre sonra yaralı asker kendinden geçti.

Vücudunun bir çok yerine şarapnel parçası isabet ettiği belirtilen Ağrı nüfusuna kayıtlı er Doğan Özkartal, acil olarak ameliyata alındı. Bu sırada yaralı asker için polis telsizinden de 4 ünite A RH (+) kan anonsu yapıldı ve görevli polisler kan vermeye çağrıldı.

“ÖNCE PATLAMA SESİ DUYDUK SONRA SAVRULDUK”

Vali Recep Kızılcık, daha sonra Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçerek, ilk tedavileri Düzköy'de yapılan yaralı erler Recep Hasanoğlu ve Ali Osman Cihan’ı ziyaret etti. Yaralı askerlerden Recep Hasanoğlu, Vali Kızılcık’ın sorusu üzerine olayın nasıl olduğunu anlatırken, “Önce bir patlama sesi duyduk sonra savrulduk” dedi. İki askere de geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Kızılcık hastaneden ayrıldı.

PARÇALAR SAMSUN'A GÖNDERİLDİ

Bu arada patlamanın olduğu bölgeden toplanan şarapnel parçalarının incelenmek üzere Samsun'daki Kriminal Laboratuvarı'na gönderildiği öğrenildi. Burada yapılacak incelemenin ardından patlayıcının özellikleri belirlenecek.



Osman ŞİŞKO/TRABZON,