Olay saat 07.30'da Ortamahalle Karanfil Sokak’ta meydana geldi. İlçe Jandarma Karakolu’ndan çöpleri alarak ayrılan 3 asker, yaklaşık 50 metre uzakta aynı sokaktaki konteynere dökmek isterken, şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 3 asker yaralandı.

Durumu ağır olan Jandarma Er Doğan Özkartal Düzköy Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Trabzon’a sevkedilerek, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Diğer 2 asker ise Düzköy Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi.

VALİ KIZILCIK: 3 ASKER YARALANDI

Patlamanın ardından Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ve İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul Düzköy’e gitti.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, ilçede yetkililerden bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, Düzköy'deki patlayıcının uzaktan kumandayla ateşlendiğini söyledi. Vali Kızılcık, “Uzaktan kumandalı bir mayın kullanılarak üç askerimiz yaralandı. Sabah saatlerinde bir askerimiz çöpü döktüğü esnada çöp konteynerinin içinde uzaktan kumanda düzeneği ile yapıldığını tahmin ettiğimiz bir patlayıcı patladı. Meydana gelen olayda 3 askerimiz yaralandı. 2 askerimiz çok hafif, 1 askerimiz biraz daha ağır şekilde yaralandı. Yaralanan askerimiz hastanede. Hayati tehlikesi yok. Durumu iyi. Tedavisi sürüyor. Gerekli tetkikleri yapılıyor. Temennimiz can kaybının olmamasıdır” dedi.

Vali Kızılcık, saldırıyı kimin düzenlediği ile ilgili bir soruyu yanıtlarken de, “Uzaktan kumandalı bir düzenekle olay gerçekleştirildiği ve bu düzeneği de terör örgütü kullandığı için bu olayı terör örgütünün gerçekleştirmiş olabileceğini tahmin ediyoruz. Ama elimizde kesin bir kanıt yok” diye konuştu.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, bir süre sonra yaptığı ikinci açıklamada ise, ilk açıklamasındaki ‘mayın’ tabirini düzelterek, “Mayın olduğunu söyleyemeyiz. Henüz elimizde net bir delil yok. Tek bir patlayıcı olduğundan şüpheleniyoruz” ifadesini kullandı.



FT(TM/AAA) (FOTOĞRAF)