TPAO Batman Bölge Müdürlüğü'ne 9 Haziran 2012 tarihinde atanan Gökhan Akın, düzenlediği basın toplantısında sorumluluk alanlarındaki petrol üretimine ilişkin bilgiler verdi. Batman, Diyarbakır, Siirt ve Mardin- Nusaybin sahasında günde ortalama 24 bin varil petrol üretiminin gerçekleştiğini söyleyen Akın, "Devam eden kuyularımız Serhat, Sason, Türkyurdu, Taşpınar-2, Miyadi, Taşpınar-5 ve Raman-260 kuyularıdır. Şu ana kadar kuyularda 47 bin 748 sondaj gerçekleştirildi. Bölgede 893 üretim kuyusunda günlük üretimimiz 23 bin 105 varili buldu. Petrol üretiminin yaklaşık 14 bin 930 varili Batman, 6 bin 285'i Diyarbakır ve yaklaşık 1890 varili ise Nusaybin bölgesinde üretiliyor" dedi.

Akın, yıl sonuna kadar 65 sondaj kuyusu açmayı hedeflediklerini belirterek, bu kuyulardan 25'inde sondaj çalışmasının yapıldığını kaydetti.

Akın, Batıraman'daki petrolü akışkan hale getirmek için karbondioksit doğalgaz enjektesiyle üretimi artırmaya yönelik yeni projelerin olduğunu belirtti. Akın, "Batıraman'da petrol rezervi oldukça geniş bir alanda. Henüz yüzde 10'luk bölümü değerlendirilmiş. Yüzde 90 oranındaki bölümünü de çıkarmak için yeni projeler hazırlıyoruz. Raman petrolünün ağır oluşu dezavantajlı. Petrolü akışkan hale getirebilecek uzun vadeli çalışmalarımız olacak. Ağır petrolün maliyeti de yüksek oluyor. Bu bölgede 1400-1500 metreye varan yeni sondaj çalışmalarımızla petrolü çıkarmaya çalışıyoruz. Ürettiğimizin yerine yeni sahalar keşfetmek zorundayız. Yeni sahalardan da umutluyuz" dedi.