ATV turu, Patara Köyü'nün içinden ve Ova Beldesi'nden başlıyor. Turistler, rehber eşliğinde tozlu yollardan geçerek Antalya- Muğla sınırındaki Eşen Çayı'nda yüzüyor. Daha sonra bazı gruplar, doğal parkın içinde yol alıyor. Bazı gruplar da zakkum çiçekleri içinde, çayın kenarından geçerek, Eşen Çayı'nın Akdeniz'e döküldüğü Çayağzı'na geliyor. Burada verilen ikinci molanın ardından değişik yoldan geri dönüş başlıyor. Tekrar Patara Köyü'nden geçilerek, çam ormanları arasından gün batımı izlenmek üzere Kum Tepesi'ne geliniyor. 300 metre yüksekliğindeki Kum Tepesi, dünyaca ünlü Patara Plajı'nı kuşbakışı görüyor. Bu tepeye çıkılarak güneşin batışı izleniyor. Burada bol bol fotoğraf ve görüntü çekiliyor. Buradaki kum tepelerinde ATV'lerle kumlar içinde gösteri yapılıyor. Kuma çakılan ATV'ler itilerek yola çıkarılıyor.

Gün batımı keyfinin ardından tekrar, ATV motorlarla Patara'ya dönülerek tur tamamlanıyor. Eşen Çayı kıyısındaki bölgede tur yapanlar, dönüşü Ova Beldesi'nde tamamlıyor. Bu bölgede tur yapanlar, tur sonunda 'Tozdan adam' haline geliyor. Üç saate yakın süren turda, değişik güzergahlarda 20- 25 kilometre yol alınıyor. Bu tura yalnız katılmanın bedel tek 60, aynı ATV'de iki 80 TL.

ÇILGINCA BİR GÜN

ATV turuna ilk kez katılan İngiliz Matty Fryall, doğanın içinde çılgınca bir gün geçirdiğini söyledi. Fryall, "Benim için unutulmaz bir gündü. Buz gibi suya atladım. Bu sıcakta su harika idi. Toz içinde kaldım, ama mutlu bir gün geçirdim" dedi.

Belçikalı David Sear Mayes de "Benim için harika bir gündü. Çok eğlendim. Doğa bir harika. Toz bulutu içinde yol almak eğlenceliydi. Tişörtüme bakarsanız ne kadar eğlenceli olduğunu görürsünüz" diye konuştu.

İskoçyalı Deun Hausnny duygularını, "Çok harika bir gün geçirdim. Benim gibi bir insana çok eğlenceli geldi. Çılgınlık bu benim için. Tozun ve doğanın içinde unutulmaz bir gün yaşadım. Turu düzenleyenlere teşekkür ederim" diyerek ifade etti.