İddiaya göre iki yıl kadar önce İbrahim İmen, merkez Seyhan İlçesi Gülbahçe Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu sokaktan otomobiliyle geçerken, yoldan kalkan tozlar komşusu Erkan Baykara'nın üzerini kirletti. Bu yüzden ikili arasında kavga yaşandı. Birbirlerini darp eden ve tutuklanan İbrahim İmen ve Erkan Baykara ikişer ay cezaevinde yattı, şikayetlerini geri alınca tahliye oldu.

Arası açılan komşulardan İbrahim İmen, Şakirpaşa Mahallesi'nde ev kiralayıp, 11 Nisan 2011'de eşyalarını taşımaya başladı. İbrahim İmen, akrabalarıyla eşyaları kamyona yüklerken, Erkan Baykara ve yakınları arasında yeniden tartışma çıktı. Silahlı kavgaya dönüşen olayda İbrahim İmen ile akrabaları Humman ve Mehmet Salih İmen tabancayla vurulup, ağır yaralandı. Adana Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan İbrahim İmen olaydan bir ay sonra öldü. Kavgada tabancayı kullandığı önü sürülen Erkan Baykara, kaçarak izini kaybettirdi.

OTOBÜSTE SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI

Katil zanlısının peşine düşen Cinayet Bürosu dedektifleri, önceki gün Erkan Baykara'yı Mersin'e gitmek üzere bindiği otobüste yakaladı. Üzerinden Arif Bayram adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan Erkan Baykara, gözaltına alındı.

Polisteki sorgusunda susma hakkını kullanan Erkan Baykara'nın olaydan sonra Yumurtalık, Ceyhan ve Yüreğir ilçelerinde tarım işçilerinin çadırlarında saklandığı ve tarlalarda çalıştığı öğrenildi. Ailesini de Mersin'e gönderdiği anlaşıldı.

Erkan Baykara, çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanıp, cezaevine gönderildi.