Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun girişimleri ile gerçekleşen sponsorluk anlaşması Sakarya Atatürk Stadı'nda  düzenlenen törenle tarafların önünde  imzalandı.

İmza töreninde konuşan Sakaryaspor Başkanı Vedat Yaşlıca, “Sakarya’da bugün bir milat oluyor. Toyota yıllardır Sakarya’da faaliyet gösteriyordu ama çalışmak bugüne nasip oldu. Sakaryaspor’a gelen bu katkı sıkıntılı günlerde bizim için çok değerli bir armağan oldu” dedi.

Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Orhan Özer ise, “Göreve geldiğim 2 yıllık süre içerisinde çabalarım gönlümüzün Sakarya ile olduğunun herkes tarafından bilinmesinin rahatlığı ile daha çok şirketimize ilave proje alıp şirketimizin önünü dolayısıyla Sakarya’nın önünü açmak için çalışmakla geçt." diyerek şöyle devam etti:

"Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toyota fabrikası için çok kapalısınız, fabrikada bir duvar var. Ne biz sizi, ne de siz bizi göremiyorsunuz’ demişti. Bu konuda yüzde yüz haklıydı. Kurduğumuz diyaloğun ardından bugüne geldik. Sayın Belediye Başkanımızın dediğine hak vermem sebebi ile Toyota’nın hem kendi içinde hem de amirlerimiz olan Belçika ve Japonya temaslarımız sonucunda Sakaryaspor ile bir anlaşma imzalama kararı aldık. Yapabildiğimizin en iyisini vermeye çalıştık.” 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise, “Bugün bu anlaşmanın içerik ve meblağı ile ilgili şeyleri konuşmaktansa dünya devi Toyota’nın uzattığımız ele karşılık verdiğini daha çok önemsememiz gerek. Toyota Sakaryaspor için uzattığımız eli boş çevirmedi. Biz Toyota’nın çevre konusunda dünyanın öncü şirketlerinden biri olduğunu biliyoruz. Bu açıdan Toyota’nın Sakarya’da sosyal sorumluluk projelerinde bir takım çalışmalar içinde olmasını arzu ediyoruz. Toyota yakında bir okul inşaatı yapacak. Sakaryaspor’a da katkı sağlayacak. Sakarya ve Sakaryaspor’a bu anlamda katkı sağlayan Toyota’ya şehir olarak sahip çıkacağız. Ben tekrar Toyota ile Sakaryaspor arasında başlayan yakınlaşmanın devam edeceğini ümit ederek anlaşmanın hayırlı olmasını ümit ediyorum” dedi.

İmza töreninin ardından Sakaryaspor Başkanı Vedat Yaşlıca Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Toyota Türkiye CEO’su Orhan Özer’e üzerlerinde isimleri yazılı 54 numaralı formayı hediye etti.



AG(MB/Aİ)