İstiklal Mahallesi'ndeki Sakine Garipoğlu İlköğretim Okulu'nda okuma-yazma kursu açıldığını öğrenen Hayriye Kanlıyelek, aynı okula giden torunu Ayşe Yiğit ile okula giderek, kaydoldu. 12 kadın ve 17 çocuğunun katıldığı 125 saatlik kursa düzenli giden Hayriye Kanlıyelek'e öğretmenlerin yanı sıra aynı sırada birlikte oturdukları torunu da yardımcı oldu. Hayriye Kanlıyelek, kursun tamamlanmasına kısa bir süre kala okuma ve yazmayı öğrendi.

Kursa, 'Okumanın yaşı yok' düşüncesiyle katıldığını söyleyen Hayriye Kanlıyelek, "Kuran'ı Kerim'i Arapça okumayı öğrendim. Kuran'ın Türkçe mealini okuyabilmek için de bu kursa katıldım. Devletimizin bizlere sağladığı bu imkanlardan dolayı emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.

Sakine Garipoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Naci Yalçın ise 'Ana-Kız Okuldayız Kampanyası'na okul çevresindeki kadınların katılımını sağladıklarını belirtti. Naci Yalçın, "Okuma-yazma öğrenmenin yaşının olmadığını Hayriye hanım ve diğer kursiyerler gösterdi. Annelerimizin kursa ilgisi bizleri çok mutlu etti" diye konuştu.



ŞÖ(OA/İD)