HER ŞEY GÜVENLİK KAMERASINDA


Öğle saatlerinde meydana gelen korkunç kaza ve mucize kurtuluş, kazanın yaşandığı caddede güvenlik kamerası tarafından an be an kaydedildi. Görüntülerde torunuyla yanyana yürüyen kadın görülüyor. Kadın ve torunu o sırada caddede duran kamyonun önünden karşıya geçmeye çalışıyor. Ama bu sırada kamyon sürücüsü gaza dokunuyor ve kamyon hareketleniyor. 60 yaşındaki Adile Ermiş, durumun farkına varıyor, yanındaki torununu son bir hamleyle kamyonun tekerlekleri arasında kalmaktan kurtarıyor ama kendisi için aynı şeyi yapamıyor. Çok kısa bir süre duraklayan kamyon yeniden hareketlendiğinde sürücünün göremediği yaşlı kadın kamyonun altına kalıyor.


GÖRGÜ TANIKLARI ANLATIYOR


Kazaya şahit olan çevredekiler, önce bağırarak, kamyonu durdurmaya çalıştı, kamyonun durması üzerine bu defa panik halinde kamyonun başına toplanan kalabalık çaresizce yardım gelmesini bekledi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri Ermiş'i vinç kullanarak kamyonun altından çıkarmaya çalıştı.


"ÇOCUĞU İTEREK KURTARDI"


Olaya tanık olduğunu söyleyen bir ilköğretim öğrencisi de, Adile Ermiş'in torunu ile birlikte karşıdan karşıya geçmeye çalıştığını, o sırada kamyonu görünce torununu iterek kurtardığını ama kendisinin kamyonun altına girdiğini anlattı.


TALİHSİZ KADININ CESEDİ ÇIKARILDI


Yaklaşık 45 dakika süren çalışmanın ardından talihsiz kadının cesedi çıkarılarak ambulansa konuldu. Bağcılar, Dereyolu'nda öğle saatlerinde meydana gelen feci kazada can veren talihsiz kadının yakınları, cesedinin çıkarılmasına tanık oldu.


YAKINLARI KADININ CANSIZ BEDENİ ÇIKARILIRKEN ÇARESİZDİ


Öte yandan talihsiz kadının eşi Mehmet, oğulları Mevlüt ve Ayhan Ermiş ile yakınlarının da itfaiye ekiplerinin çalışmasını izlediği görüldü. Annesinin cesedinin çıkarılmasının ardından sinir krizi geçiren Ayhan Ermiş, "Böyle bir ölüm olur mu ya?" diye isyan etti.


SÜRÜCÜ GÖZALTINDA


Polis, 34 YL 5978 plakalı kamyonun sürücüsü İrfan Çelikbaş'ı (52) gözaltına aldı. Sürücünün kamyonun yüksek sürücü kabini nedeniyle kadın ve torununu göremediği belirtildi.


"BURADA HER ZAMAN KAZA OLUYOR"


Kazanın yaşandığı yerin riskli bir nokta olduğunu ve sonu böyle olmasa da benzer kazaların sık yaşandığını söyleyen vatandaşlar, karşıdan karşıya geçmek için 15-20 dakika beklediklerini ve yola bir üst geçidin yapılmasının gerekli olduğunu vurguladılar.


YK (MK) (FOTOĞRAF)