Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi’nde oturan Sünbül Gıdak, 11 gün önce evinin balkonunda pencere kenarına koyduğu anahtarını almak isterken dengesini kaybedip merdivenlerden aşağıya yuvarlandı. Ağır yaralanan Gıdak, yakınlarının çağırdığı 112 Acil Servis ambulansı ile Çekirge Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Sünbül Gıdak, beyin kanaması geçirdiği belirlenerek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. 10 gündür yoğun bakımda olan Gıdak, dün akşam hayatını kaybetti.

ORGANLARI BAĞIŞLANDI

Tedavisi boyunca Sünbül Gıdak ile ilgilenen Çekirge Devlet Hastanesi Yoğun bakım Sorumlusu ve Organ Nakil Koordinatörü Opr. Dr. Timur Didinen, Uzm. Dr.Uğur Tamer Altındağ, Dr. Mehmet Salih Boy ile Organ Nakil Koordinatörü Tamara Uzun Bal,  çocuklarına organların sağlam olduğunu belirterek, 'hasta kişilere umut ışığı olması için bağışlamak ister misiniz' diye sordular. Sünbül Gıdak’ın organları aile kararıyla bağışlandı.

3 KİŞİYE NAKİL

Sünbül Gıdak'ın karaciğeri ve iki böbreği üç saat süren ameliyatla çıkarıldı.

Karaciğeri, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde organ bekleyen bir hastaya böbrekler ise özel bir hastanede nakil bekleyen iki ayrı hastaya nakledildi. Sünbül Gıdak’ın 47 yaşındaki oğlu Ahmet Gıdak, “Hayırlı bir iş yaptık, organların nakledildiği hastalarımıza acil şifalar uzun ömürler diliyorum. Annemize dua etsinler yeter, herkes organlarını bağışlamalı” dedi.

Bir ay içerisinde üç ayrı organ bağışının yapıldığı Çekirge Devlet Hastanesi Yoğun bakım Sorumlusu ve Organ Nakil Koordinatörü Opr. Dr. Timur Didinen “Vefat eden hastamız 82 yaşında olmasına rağmen böbrek ve karaciğerde herhangi bir sorun yok, gayet sağlıklı , vatandaşlarımız organ bağışlayarak başka hastalara umut olsunlar. Özellikle böbrek rahatsızlığı olanların yürekleri buruk. Çünkü ağız tadıyla su içemiyorlar, organlarımız toprak olmasın” dedi.

9 HASTA UMUTLA BEKLEDİ

Sünbül Gıdak'ın böbrekleri için Bursa’daki özel hastaneye Çanakkale ve Bursa’dan çağırılan dokuz hasta, nakil için tetkik ve tahliller yapılırken heyecanlı anlar yaşadı. Hastanenin organ nakil sorumlusu Nefroloji Uzmanı Doktor Hüseyin Çelik, ''Bu gece bir kadavra için buradayız. Bütün ekip burada.  Hastalarımızı çağırıp gerekli konuşmaları yaptık.  İnşallah hayırlı ve iyi bir süreç olacak. İki böbrek takacağız dedi.

On yıldır diyaliz hastası olduğunu söyleyen Levent Arslan (37), ''Kemalpaşa ilçesinden geliyorum. Organ nakli için ilk kadavra sırasına giren kişilerden biriyim. Organları bağışlayan aileye teşekkür ediyoruz. Burada organ nakliyle bir kişi kurtulmuyor. Bu çınar ağacı gibi bir olay. Hastanın bütün ailesi kurtuluyor. Diyaliz hastasının ailesi bu çınarın dalları ve diyaliz hastası ise bu ağacın yaprağı. Vatandaşlarımız organlarını bağışladığı zaman o yaprak yeniden yeşeriyor" diye konuştu.

Torununun torununu gördüğü belirtilen Sünbül Gıdak, toprağa verilmek üzere Kırklareli’ne bağlı Karahamza Köyü’ne götürüldü.