Akşehir'de oturan işçi emeklisi Mevlüt Aydın, dün Hepatit C hastası olan eşi Fatma Aydın ile birlikte, eşinin aylık sağlık kontrolü için merkez Meram İlçesi'ndeki 39 yaşındaki oğlu Mustafa Aydın'ın yanına geldi. Geceyi burada geçiren Aydın çifti, sabah saat 07.30'da Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne gitmek için yola çıktı.

TORUNLARINA HARÇLIK İÇİN DÖNMEK İSTEDİ

Mevlüt Aydın, evden yaklaşık 1 kilometre uzaklaştıktan sonra Meram- Hatunsaray karayolu üzerinde, 3 torununa okul harcılığı vermek istedi. Bunun için eve geri dönmek isteyen Aydın, yönetimindeki 42 BU 559 plakalı kamyonetiyle 'U' dönüşü yaptığı sırada, 50 yaşındaki Mehmet Kılıç'ın kullandığı Akören Kayasu Belediyesi'ne ait kent merkezine yolcu taşıyan 42 PY 702 plakalı otobüsle çarpıştı. Otobüsle beraber yaklaşık 100 metre sürüklenen kamyonet bir evin bahçe duvarına çarparak durabildi.

Kazada Mevlüt Aydın ve eşi Fatma Aydın araç içerisinde sıkıştı. Olay yerine 112 Acil Servis ambulansı ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Mevlüt Aydın, sağlık görevlilerinin tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirirken, Fatma Aydın da itfaiyeninin çalışması sonucu sıkıştığı yerden kurtarıldı. Ağır yaralı Aydın ile otobüste bulunan yolcular arasında yaralanan 72 yaşındaki Keremöz Cengiz, 72 yaşındaki Abdullah Yardım ve 81 yaşındaki Mümine Çibik, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. 

Kazanın ardından olay yerine gelen ve sinir kirizi geçiren Aydın çiftinin oğulları Mustafa Aydın ve Ömer Aydın, yakınları tarafından sakinleştirildi. 

RÜYASINDA ANNESİ BABAMI ÇAĞIRMIŞ

Kazada ölen babası Mevlüt Aydın'ın annesi Fatma Aydın'ı hastaneye götürdüğünü belirten Mustafa Aydın, ''Kazadan sonra bana haber geldi. Ben de koşarak buraya geldim. Babam dün akşam Akşehir'den bize geldi. Bugünde annemi hastaneye götürmek için sabah erkenden kalkıp yola koyuldu. Yolda beni telefonla aradı, ''Çocuklara okul harclığı vermeyi unuttum. Evden çıkmasınlar. Geri dönüp harclık vereceğim'' dedi. Dönerken de kaza olmuş. Babam dün akşam rüyasında annesini görmüş. Sabah bize 'annem beni yanına çağırıyor' demişti'' diye konuştu.  

Otobüs şoförü Mehmet Kılıç, gözaltına alınırken, Mevlüt Aydın'ın cesedesi de otopsi yapılmak üzere Konya Numune Hastane Morguna kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.



TY(İA/AAA)