Karadeniz bölgesi iklim özelliğini taşıyan, Tortum gölü ve şelalesi ile Öşvank Kilisesi gibi doğal, tarihi güzelliklere sahip Uzundere İlçesi'nde konaklama sorununu gidermek için harekete geçildi. KUDAKA'nın yüzde 60 ve Uzundere Belediyesi'nin yüzde 40'ını karşılacağı butik otel yaklaşık bir milyon liraya mal olacak. Mayıs ayında yapımına başlanacak otel, 60 yatak kapasiteli ve 'yeşil bina' özelliğini taşıyacak.

TURİSTLERİ KARŞILAMA MERKEZİ KURULACAK

Uzundere Belediye Başkanı  AK Parti'li Halis Özsoy, ilçenin Tortum gölü ve şelalesi ile Öşvank Kilisesi gibi doğal tarihi değerler ve yöresel yemekleriyle tanındığını belirterek turistlerin bölge hakkında bilgilendirilmesi için ayrıca bir karşılama merkezinin de yaptırılacağını açıkladı.

YEŞİL TESİS BELGELİ OLACAK

Başkan Özsoy, "Otel için öncelikle yeşil tesis belgesi alacağız. Daha sonra yapım ve kullanım aşamasında çevreye saygılı ve duyarlı bir bina inşa edeceğiz. Otelde konaklamak istemeyen turistlerimizi köylerdeki ev pansiyonlara yönlendireceğiz. Ayrıca otelimize,  turistlerin  kültürümüzü tanımaları açısından Türk hamamı yaptıracağız. Amacımız sürdürülebilir turizm modelini yürütmek. Gelen turistlerin yöre halkıyla kucaklaşmasını sağlayacak turizm modelini öne çıkarmayı sağlayacağız. Otelimizin inşaatı bir yıl içinde tamamlanacak" diye konuştu. 
 
NÖ(KS/AK)