Kaş'ın eşsiz manzarası eşliğinde, doğayla baş başa tatil yapmak isteyenler 'bisiklet' safariyi tercih ediyor. Cip ve at safarinin yapıldığı ilçede, deniz- kum ve güneş üçlemesine alternatif arayanların tercih ettiği 'bisiklet safari' haftalık, 3 günlük ve günübirlik düzenleniyor. Günübirlik düzenlenen turlara katılmak isteyenler, ilçe merkezinden kalkan otobüslerle Kaş'ın en yüksek noktalarından 1560 rakımlı Kuruova Beli'ne gidiyor. Buradan yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan sedir ormanları içinde yolculuk yapan tatilciler, sırasıyla Gömbe Yaylası ve Sütleğen Köyü'nden geçerek bisiklet macerasının başlayacağı 2000 metre yüksekliğindeki Katran Dağı'na ulaşıyor.

DAĞDAN DENİZE YOLCULUK

Katran Dağı'na araçlarla getirilen bisikletlere binen tatilciler, profesyonel rehberlerin verdiği bilgilerin ardından, sedir ve kızılçam ormanlarının arasından denize doğru pedal çevirmeye başlıyor. Yeni keşfedilen zorlu dağ yolundan iniş- çıkışlar yapılıyor. Ara ara verilen molalarda yorgunluk atan tatilciler, Toros Dağları'ndan akan buz gibi sudan içiyor. Parkurda ilerleyen turistler, zaman zaman aksilikler de yaşıyor. Bazen tatilciler bisikletlerden düşerken, bazen de bisikletlerin lastikleri patlıyor.

45 KİLOMETRE PEDAL ÇEVİRİYORLAR

Zorlu dağ yolundan sonra, yaklaşık 20 kilometrelik toprak yolda pedal çeviren doğa tutkunları, yol üzerindeki köylerin içinden geçerek Uğrar Köyü'ne ulaşıyor. Yaklaşık 35 kilometre pedal çeviren ayaklar, yol kıyısındaki çardakta kır yemeği yiyor. Tura katılan turistler, bisikletlerle yeniden Kaş'a kadar pedal çevirerek denize ulaşıyor.

TATİLCİLER ÇOK KEYİF ALIYOR

Yaklaşık 45 kilometre pedal çeviren turistler, yorucu ancak keyifli bir gün geçiriyor. Tura katılan İsviçreli turist Myra Godel, "Dağ ve ormanların arasından geçerek çok nefis bir bisiklet turu yaptık. Ormanda çok sayıda ağaç türü gördük. Yollar çok bozuk ve zorlu. Yorucu ama süper bir gündü" diye konuştu.

Fransız Patricia Clere ise "Çok nefis bir tur yaptık. Yollar çok taşlıydı. Beni zorladı. Köylerin içinden geçtik. Doğa harika. Köylerden geçerken çocukların bize el sallaması hoşuma gitti" dedi.

İngiliz Steve Henaw da "Çok farklı bir turdu. Doğa çok harika, gökyüzü masmaviydi. Tur insana müthiş heyecan veriyor. Yokuşlarda çok yoruldum. Ama çok eğlendim. Herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu.