Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov'a devlet nişanı takdim edildi. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Adalet Bakan Sadullah Ergin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov'un salona gelmesini bekleyen Çiçek, Davutoğlu ve Çağlayan bir süre sohbet etti. Sohbet sırasında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan cebinde bulunan mor renkteki mendili çıkarak TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yakasına taktı. Bakan Çağlayan daha sonra gazetecilerden TBMM Başkanı Çiçek'in görüntülenmesini istedi. Bakan Çağlayan gazetecilere dönerek "Size ne olduğunu anlatacağım" diyerek mendili Çiçek'in yakasından almak istedi. Bu sırada TBMM Başkanı Çiçek, Bakan Çağlayan'dan önce davranak kendi yakasında mendili eline alıp "Size tavşan çıkaracağım" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek'in bu sözleri üzerine salonda gülüşmeler oldu. Dıişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'da Çiçek ve Çağlayan arasında yaşanan diyaloga güldü. Daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov'a salona gelerek tören başladı.



DHA(MV/İD)