İlçe'ye bağlı Akkeçili Köyü Muratlar Mevkii'nde, Özel bir firmanın jeotermal çalışmaları sırasında, bugün saat 02.00 sıralarında yerin altından sıcak su fışkırdı. Çalışmaların yapıldığı bölgeye yaklaşık 200 metre mesafede İbrahim Akcan'a ait üzüm bağından 15 metre yüksekliğe çıkan sıcak ve çamurlu su, köylüleri tedirgin etti. Üzüm bağlarını kurutan sıcak su, bir dere yatağı oluşturdu. Firma yetkileri, üzüm bağlarını kurutan sıcak su kaynağını kapatmak için çalışma başlattı. Yetkililer suyun çalışmalar sırasında kaçak yapıp yumuşak olan zeminden yüzeye çıkmış olabileceğini belirtti. Jandarma ve firma yetkilileri önlem aldı, güvenlik şeridi çekerek olay yerine kimseyi yaklaştırmadı.

KAYMAKAM USLAN, ÖNLEMLER ALINDI

Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, özel bir firma tarafından jeotermal su aramaları esnasında yaklaşık bin metre derinlikte çalışılırken, fay hattındaki sıcak suyun yumuşak zemin bularak kaçması sonucu sıcak su yüzeye fışkırdı. Fışkıran suyun hızı saniyede 810 litre. Kazı çalışması esnasında yaşanan bu olay firma tarafından betonlama yoluyla kapatılmaya çalışılıyor. Kazı alanına yaklaşık 200 metre uzaklıkta meydana gelen patlama sonucu çevrede yaşanabilecek olumsuzluklara karşı jandarma ve firma tarafından güvenlik önlemleri alındı. Sıcak su fay hattında meydana gelen patlamayla ilgili kapatma çaılşmaları ve çevreye zarar vermemesiyle ilgili çalışmalar sürdürlüyor" dedi.

KÖYLÜLER TEDİRGİN

Sıcak su arama çalışmalarının üzüm bağlarına zarar verdiğini iddia eden Alkan Köylüleri, "Çıkan buhar bağ yapraklarının üzerine yapışıyor. Bağların hava almasını ve beslenmesini engelliyor. Buna yetkililerin bir çözüm üretmesi gerekir. Yaklaşık 4 bin dönüm alanda arama yapıldığını öğrendik. Bizim geleceğimiz tehlikede. Tek gelir kaynağımız olan tarım böyle giderse bitecek. Zaten çıkan su bağı tamamen bitirdi. Yeni bir dere oluştu. Bizim zararlarımız kim karşılayacak" dedi.

Köyün Azası Mehmet Yıldırım, "Gece fışkıran sıcak su yüzünden çok zarar gördük. Köylüler mağdur oldu. Müracağıtımız üzerine Kaymakam geldi. İncelemelerde bulundu. Zararlarımızın karşılanmasını talep ettik. Sıcak suyun fay hattından fışkırdığını söylüyorlar. Bu bizim ve tarım için tehlikeli bir durum. Gerekli araştırmanın yapılmasını istiyoruz" dedi.

ND(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)