Babasını lenf kanserinden kaybeden Mimar Sultan Altun, aynı talihsizliği yaşadığı 6 yaşındaki oğlu Toprak Kaya’yı hayatta tutabilmek için mücadele veriyor. İlik nakli yapılması gereken Toprak Kaya için Dünya İlik Bankası’ndan donör bulundu. Ancak, tedavi giderlerinin yüksek olması Altun'u düşündürüyor. Tüm birikimlerini oğlunun tedavisi için kullanan Sultan Altun, Dünya İlik Bankası’ndan bulunan donör için gereken 158 bin lirayı bulmak için evini satmak zorunda kaldı. 23 bin liraya daha ihtiyacı olan Altun, hayırseverlerden destek bekliyor.

Oğlu Toprak’ın 4 yaşından sonra iki yıl boyunca lenf bezlerinde büyüme olduğunu belirten Altun, “Pamukkale Üniversitesinde tahlilleri yaptırıyordum. Son dört beş aydır kanında kanser hücreleri olduğunu söylediler. Lenfoma Hodgkin teşhisini koydular. Genetik bir rahatsızlık olduğunu söylediler. Ankara Hacettepe Üniversitesi’ne sevk ettiler. Çocuğumu beş aydır Ankara’ya tedaviye getirip, götürüyorum” dedi.

İLAÇ ALERJİSİ VAR

Mimar olan Sultan Altun, oğlunun tedavisi nedeniyle mesleğini de yapamadığını vurgulayarak, “Geçmiş yıllarda kazandığım birikimlerim ile bugüna kadar ayakta durabildim. Eşimden boşandığım için babamın emekli maaşını alıyorum. Önceden çalıştığım dönemde birikimim vardı. Şu anda maddi olarak tıkandım. Ankara’da ışın tedavisi (radyoterapi) tedavisi gördük. Çocukta ilaç alerjisi çıktı. Böbreklerinde poliskistik olduğu ortaya çıktı. Bu da genetik bir rahatsızlık. Çok fazla kemoterapi göremedik” diye konuştu.

İLAÇ TEDAVİSİ UYGULANIMIYOR

Altun, doktorların yoğun bir şekilde kemoterapi görürse oğlunun böbreklerinin iflas edebileceğini söylediğini anlatıp, şunları söyledi:

“Türkiye'de ilik arandı ancak bulunamadı. Dünya İlik Bankası aracılığıyla başvurduk. Olumlu bir cevap geldi bizden istenilen tedavi ücreti yurt dışından donör geleceği için 80 bin dolar yani 158 bin TL civarında bir para istendi. Bu paranın bir kısmını bulduk. Biraz birikimim vardı ve evim vardı onları sattım. Çevremdeki tekstilci komşularım sayesinde 135 bin lirasını denkleştirdim. Diğer bir kısmı için tıkandım. 23 bin liraya ihtiyacım var. Bu parayı bulduğumda Hacettepe'de tedavi görecek. Donörün yurt dışından geleceği için bu kadar yüksek mebla istiyorlar. Yurt içinde bulunmuş olsa devlet giderleri karşılıyordu” dedi.

Anne Altun, oğlunun 20 bin TL bulunup, bir ay içinde ilik nakli olması halinde yaşama tutunabileceğine dikkati çekip, hayırseverlerin desteğini beklediklerini söyledi.

RÇ (İÖ/SSA) (FOTOĞRAF)