Toplum Destekli Polisler, Erzurum'un 20 ilçesinde vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı 'Güvenliğiniz elinizde' projesiyle bilinçlendirmek için yola çıktı. Hırsızlıklara karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili eğitim çalışmalarına merkez Palandöken İlçesi'nde başlayan polisler, güvenlik kameralarına yansıyan hırsızlık görüntülerinden yararlanarak hırsızların uyguladığı yöntemleri anlattı.

KAPI ÇALANLARA DİKKAT

TDP Şube Müdürü Kaya Gezeker vatandaşları apartman önlerindeki kapı zillerine ismin baş harfi ile soyadın yazılması konusunda uyarırken, diyafonla kapı çalanlara karşı dikkatli olunmasını istedi. Gezeker, hırsızlıkların yüzde 54'ünün balkon ve pencereden girdiğini, yüzde 23'ünün ise kapı kilidini kırarak amacına ulaştığını belirterek, kapı ve pencerelerde uygulanacak kilit sistemlerinin hırsızlıkları önleyeceğini bildirdi. 

KAMERA CAYDIRICI

Apartmanlarda bulunan posta kutularının da hırsızlar için çok önemli adres olduğuna işaret eden Kaya Gezeker, şunları söyledi:

"Apartmana giren hırsız posta kutusunu ağzına kadar dolu gördüğünde sahibinin uzun süredir evine gelmediğini düşünür. Onun için evden uzun süreli ayrıldığınızda mutlaka komşulardan gelen gönderileri almalarını ve posta kutularını boş bırakmalarını isteyin. Ayrıca apartman ana giriş kapısı mutlaka ve her zaman kilitli olmalı. Apartmanlardaki kamera sistemi, hem caydırıcı hem de bu tür olayların aydınlatılmasında polise yardımcı oluyor."