Turizmci B.S., 2007 yılının Haziran ayında Fethiye'deki Gebeler Kaplıcası'nda, iddiaya göre tecavüz ve işkenceye maruz kaldı. Kendisine tecavüz eden 8 kişiyi teşhis eden ve suç duyurusunda bulunan kadının başvurusu, o dönem 'kovuşturmaya yer olmadığı' gerekçesiyle savcı tarafından kabul edilmezken, diğer tüm başvurular da sonuçsuz kaldı. Adalet Bakanlığı'na yapılan başvuru ve kadın örgütlerinin baskısıyla savcı dosyayı yeniden gündeme aldı ve 2 kişi hakkında 'kişi hürriyetini engelleme ve nitelikli cinsel saldırı' suçlamasıyla dava açıldı. 26 Ocak 2011'de görülen duruşmada, diğer 6 şüphelinin de 'sanık' sıfatıyla yargılanmasına karar verildi.

KARAR ÇIKMADI

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 7'nci duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya, tutuksuz sanıklar M.K. (59), V.K. (61), V.K. (57), G.K. (53), A.N.O. (58) ve S.K. (63) katılırken, M.K.K. (20) ve kardeşi M.E.K. (17) katılmadı. Tecavüze uğradığı iddia edilen turizmci B.S. de duruşmada yer almadı. B.S.'yi savunmak üzere duruşmada 7 avukat hazır bulundu. Mahkeme heyeti, tarafların son savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı 27 Nisan tarihine erteledi.

DESTEK GÖSTERİSİ

Duruşmanın görüldüğü sırada, her duruşmada olduğu gibi 'Türkiye Tecavüze Karşı Kadın İnisiyatifi' grubu üyesi yaklaşık 30 kişi adliye önünde eylem yaptı. Eylemciler, 'Erkek-Devlet Tecavüzüne Son' yazılı pankart açtı. Kadınlar ayrıca, 'Erkek adalet değil, gerçek adalet', 'Tecavüzcü çete tutuklansın' diye slogan attı. Soğuk havaya rağmen eylemlerini aralıksız sürdüren kadınlar, ıslıklar ve alkışlarla seslerini duyurmaya çalıştı.

‘Tecavüze Karşı Kadın İnisiyatifi’ adına açıklamada bulunan İdem Erman, "2007 yılında bu toplu tecavüz suçunu işleyen erkekler hala tutuksuz yargılanıyor. Hem mağdurun hem de diğer kadınların korkulu rüyası olarak aramızda dolaşıyorlar. Kadınlar olarak ‘Kadının beyanı esastır ve erkek tecavüz etmediğini ispat etmek zorundadır’ diyor ve tecavüz suçunu işleyen erkeklerin tutuksuz yargılanmasına bu duruşmada son vermesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tarafların son savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı 27 Nisan tarihine erteledi.