Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Toplu Nikah Şöleni dün gece İlkadım İlçesi Doğupark Anfi Tiyatro'da gerçekleştirildi. Şölende aralarında resmi nikahları olmadan birlikte yaşayanlarında bulunduğu toplam 51 çiftin nikahları kıyıldı. 

ÜSTÜ AÇIK OTOBÜSLE ŞEHİR TURU

Tören öncesinde çiftler gelinlik ve damatlıklarını giyip Büyükşehir Belediyesi'ne ait üstü açık otobüslere binerek, şarkı ve türkü söyleyip oyunlar oynayarak şehir turu attı. 

Bu arada 11 yıldır birlikte yaşayan ve bu birliktelikten 2 yaşında Kadir ve 7 yaşında Elif isimli çocukları olan Recep Sivrioğlu ve Fatma Sivrioğlu törene çocuklarıyla birlikte katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Ziya Yılmaz çiftlerin  nikahlarını kıydı. Nikah şahitliğini ise Vali  Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Gökten ve Emniyet Müdürü Hulusi Çelik yaptı. Törenin ardından düğün pastası kesildi. Havai fişek gösterisinin peşinden ise çalan müzik eşliğinde çiftler sahneye çıkarak dans etti.

BAŞKANDAN ÇİFTLERE ÇEYREK ALTIN

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 51 çifte, 51 adet çeyrek altın takıp hediye çeki armağan etti. Daha sonra yerel sanatçılar bir konser verdi. Çiftler piste çıkarak, dans edip göbek attı. Bu sırada 3 yaşındaki Bünyamin Kişner protokolün önüne giderek çalan müzik eşliğinde oynamaya başladı. Kıvrak hareketleriyle protokolün büyük beğenisini topladı.



HÇ(İS/AK)