Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde belediye tarafından yaptırılıp, Arima Mimarlık Ltd. Şirketi'ne satılan GDZ Gediz Otel'in açılışı için tören düzenlendi. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti'li Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, GDZ Gediz Otel yöneticileri Erol Kuzubaşıoğlu, Erhan Altuğ ve Recep Kanlı ile çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, hudutların kalktığı ve dünyanın global bir köy haline geldiği bir sürecin yaşandığını belirterek, güç dengelerinin de dünyada yer değiştirdiğini söyledi. Dünyadaki bu değişim ve dönüşümü yakın okuyabilen, görebilen ve hissedebilenlerin ülkelerini geleceğe taşıyabildiklerini, dünyada varlıklarını hissettirdiklerini ve dünyayı etkileyen ülkeler arasına girdiklerini belirten Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde böyle bir süreci yakalayan Türkiye'nin Çin'den sonra kalkınmasını sağlayan iki büyük ülkeden birisi olma özelliğini gösterdiğini ifade etti.

Topbaş, "Görüştüğümüz her yabancı, gittiğimiz her ülke yöneticisi ve bize gelen ziyaretçiler bunun sırlarını soruyor. Üç ay kadar önce Seul eski Belediye Başkanı dostumuz şu anda Güney Kore Cumhurbaşkanı İstanbul'daki görüşmemizde, `10 yıl içerisinde dünyanın geleceği konusunda karar veren ülkelerden biri de Türkiye olacak' ifadesi kullandı. Dört ülkeden birisi Türkiye olacak" dedi. Bir devlet adamının Türkiye'yi gözlemlemesi anlamı taşımakta. Geçmişle mukayese ettiğimiz zaman çok önemli mesafe aldık. Ben bu arada özellikle Gediz Belediye Başkanı'na böyle bir öngörüyle başlattığı çalışmalarla Gediz'de ilk kez böyle bir otelin hayata geçmesini sağladığı için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Dünyanın en güzide turistik alanının Gediz'deki Murat Dağı'nda olduğunu savunan Kütahya Valisi Çiftçi, "2 bin metre yükseklikte 42 derecelik sıcak su var. Gözünüzün alabildiği alan orman. Buna ilaveten Gediz meşhur bir ilçedir, nehrinden de kaynaklanır bu. Gediz Nehri'nin doğduğu dağdır burası. Burada Pamporovo'daki kayak tesislerinden çok daha güzel tesislerin yapılabileceği alanlarda var. Burada da bir otel yapımı için çalışmalarımızı tamamladık. Ancak, yol sıkıntısı var. Gelirken biraz dikkatlice baktım. Yoldan iki araba zor geçiyor. Bunun olması lazım geldiğini her fırsatta, her mekanda ve her yerde söyledik. Çavdarhisar'a kadarki alan ihale edildi, duble yol yapılıyor. Hayırlı olsun Gediz'e. Çavdarhisar-Gediz arası projelendiriliyor, inşallah projesi biter bitmez orası da yapılacak" dedi.

Konuşmaların ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Vali Çiftçi ve beraberlerindeki diğer protokol üyeleri ile kurdelesini kserek, Türk hamamı ve jakuzi ile fitnes salonu, sauna, dinlenme, bekleme, soyunma ve personel odaları, iki toplantı salonu ve fuaye, 6'sı suit toplam 48 odalı lüks otelin açılışını yaptı. Yaklaşık 6.5 milyon liraya mal olan otelde, turizm, kültürel, sportif, ekonomik, siyasi ve eğlence amaçlı toplantılar için kongre merkezi de bulunuyor.



MA(AÖ/SS)