Tazegül'e dairenin anahtarını veren Topbaş,  "Kendisi son 3 yıldan beri hiç mağlubiyet görmeyen, altın ve gümüş madalyaların sahibi olan ve Avrupa ile Dünya Şampiyonlukları olan çok başarılı bir sporcumuz. 50 gün önce annesi vefat eden Servet'e azminden dolayı teşekkür ederim" dedi. Topbaş, Bahri Tanrıkulu için de  "Başarılı bir sporcumuz. Kırık elle mücadele vermesi başka bir güzellik. Ona da teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Topbaş, "Türkiye olarak bu olimpiyatlara tarihinde ilk kez 16 branşta 114 kez katıldık. Bu katılımda İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 3 güreş, 1 tekvando,1 atletizm ve 1 masa tenisi olmak üzere toplamda 7 sporcuyla katıldık. Özellikle barışı gösteren ve bu olimpiyatlara katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum. Geçmişte de İBB olarak hem olimpiyatlarda hem de Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda altın, gümüş ve bronz madalyaları getirmiş bir kulübün sporcuları olan bir kuruluşuz" dedi.


Zaman zaman  "Niçin İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Süper Lig'te takımı var?" diye eleştiriler yöneltildiğini belirten Topbaş, "Özellikle bizim İstanbul Büyükşehir Belediyespor, belediyeden bir kaynak almadan, bahislerden ve reklamlardan gelen kaynaklarla spora devam etmektedir. Futbol takımımıza belediye olarak bir aktarımımız yoktur. Biz Amatör Kulüplere yardım yapmaktayız. Yine 4800 lisanslı sporcumuzu da başarılı kılmak için çalışmalarımız yürütmekteyiz" diye konuştu.


GD-ST (MK) (FOTOĞRAF)