Başakşehir'de açılan 228. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurs Merkezi'nin (İSMEK) kurdelesini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kesti. Törene Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş, Bahçeşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ve Ak Parti Milletvekili Ünal Kaçır da katıldı.


Açılış öncesi konuşma yapan Topbaş, "projenin mimarı olan Başbakan Erdoğan'ı sevgi ve saygıyla anmak istiyorum. Nasıl bir vizyon ki nasıl bir başlangıç ki 1996'da başattığı 144 öğrencili 3 branşta devam eden çalışmada bugün gelinen nokta yılda 200 bin öğrenciye ulaşmış bir eğitim kurumu haline geldi. Bir halk üniversitesi haline geldi" diye konuştu.


SERTİFİKALARA AB MÜJDESİ


İSMEK'in ekonomiye katkısından bahseden Topbaş, şunları söyledi:


"Ev ekonomisine önemli katkı sunduğunu sunabileceğinide görmekteyiz. Japonya'nın bugunkü durumuna gelmesindeki esas neden evdeki altın gücünü iş gücüne katmasıdır. Evleri birer atölyeye çevirmesidir. Evlerdeki altın iş gücümüzü ekonomiye katabiliriz. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Böyle bir olayı başlattı ve bugün dünyada önemli rekor seviyede halk üniversitesi diyebileceğimiz bir sistem ortaya çıktı. Demokrasi alanları buralar. Buraya her kesimden insanlar geliyor, her aileden, her görüşten, hatta inançtan burada farklılıkların bütünleşerek toplumun bireyleri olduğunu hissetmesi ve toplumsal barışa mütabakata önemli kapı açmasından dolayı çok önemli. Arzu ediyoruz ki verilen sertifikaların Avrupa Birliği ülkelerinde geçerliliği olması için bununla ilgili çalışmalar yapılıyor. Yani burada bazı branşlarda alınan belgeler Avrupa'da geçerli olsun anlamında da çalışmalar var. Onu da burada özellikle ifade etmek istiyorum."


Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış töreni sonrası resim, tezhip, hat sanatı ve güzellik kursları başladı.


ÖA-MK (FOTOĞRAF)