İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Kartal Halk Ekmek Fabrikası'nda incelemelerde bulundu. "Altın Çörek" adıyla tüketiciye sunulan ekmeğin yapılış aşamalarını basın mensuplarıyla birlikte izleyen Topbaş, "Arzu ettiğimiz şu, öğrenciler başta olmak üzere, yanımızda ara öğün olarak da bulundurabileceğimiz, oldukça besleyici ve içinde farklı bir katkı maddesi omayan tahıllı bir besini ürettik. Bunun formülü bizde. Bu bandımızla birlikte bu fabrikamız özellikle bu tür ekmek üretiminde bize önemli imkan sağlayacak. Arzu ettiğimiz şu, gelecekte marketlere kadar girmek istiyoruz. New York'ta bazı yetkililerle de görüştük özellikle ABD başta olmak üzere, Avrupa'da, dünyanın bir çok gelişmiş kentindeki obezle ilgili problemleri ortadan kaldıracak önemli bir gıda maddesi, ekmeği de olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.


HALK EKMEK'İ ÖZELLEŞTİRME PROJEMİZ YOK


Topbaş, hamurunun içinde 110 kilogramlık malzeme bulunan "Altın Çörek"in 140 dakikalık serüveni olduğunu anlatarak, "700 metrelik bir yolu katediyor" dedi. Halk Ekmek Fabrikası'nda 43 çeşit ekmek yapıldığını ifade eden Topbaş, semt fırınlarının da gruplar halinde gelerek, Halk Ekmek Fabrikası'nda hijyen ortamında ekmeğin nasıl yapılacağını öğrenmeleri çağrısında da bulundu. Topbaş, 7 milyon TL civarındaki tesisin İstanbullular için faydalı olacağını dile geirerek, tesiste 60 gramdan 1 kilograma kadar büyüklükte ve saatte 30 bin adet "Altın Çörek" üretildiğini anlattı.


Bu arada Topbaş, Halk Ekmek'in özelleştirilmesine ilişkin herhangi bir projenin olup olmadığı sorulunca da, "Böyle bir projemiz yok" dedi.