Pınar ÇITAK KOYGUN - Ünsal ÇAKIN / İSTANBUL, İSTANBUL  Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sancaktepe'deki kapalı yüzme havuzu, kadın sağlık ve beceri eğitim merkeziyle, Mimar Sinan Bulvarı cadde düzenlemesi temel atma törenine katıldı.


" 2013 SONUNDA YATIRIMLAR TOPLAMI 60 KATRİLYONU BULACAK "


Sembolik temel atma töreni öncesi bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, " Bugüne kadar 52 katrilyon yatırım yaptık. Yani 52 milyar lira. 2013 sonuna kadar geldiğimizde bu yatırımlar toplamı 60 katrilyonu bulacak. Sokakları çöpten geçilmeyen 6 -7 milyonluk bir şehirken, bugün herşeyi değişen Samandıra'da Sancaktepe'de metro konuşuyoruz. Hayalleri dahi yetmez. Sayın Başbakanımız ikincisini üçüncüsünü istiyor. Kırık dökük arabalarla buraya gelirken şimdi yeni arabalar koyduk. Metroyu hayal edemezdiniz. Şimdi Üsküdar Sancaktepe Ümraniye metro hattı devreye girdiğinde Sanacaktepe'den 26 dakikada Üsküdar'a gideceksiniz. Medeniyet bu. 38 dakikada Taksim'de olacaksınız. Medeniyet bu. Bunu ancak derdi olanlar yapar " dedi.


" BURADA TEMELİNİ ATACAĞIMIZ ÜÇ ÇALIŞMAMIZ 30 TRİLYON "


Başkan Topbaş, " Bugün burada temelini atacağımız üç tane çalışmamız 30 trilyon. Şu anda ana muhalefetin genel başkanı belediye başkan adaylığı sırasında hep dile getirdi. Batan bir belediye, dedi. Bereketi yetiyor yatırımlarımız sürüyor. Şunu da söyleyeyim başlamışlar iktidar onlar da hükümet yardım ediyo,r diyorlarmış. Asla yardım yok. Tüm büyükşehir belediyelerine nasıl bir pay geliyorsa, İstanbul'a da aynısı geliyor. Özel muamele yok. Zaten sayın Başbakanımız özel muamele yapmaz. Adam gibi adam. Haksızlık da etmez " diye konuştu.


Topbaş, şöyle devam etti:


" 1999 depreminde Tuzla'da depremden çöken evler oldu. Bağcılar'da insanlar hayatını kaybetti. Dönemin yönetimi afetle ilgili aldığı kararda belediyeye gelen paralardan bir miktarını keseceğiz afet riski olan yerlere eksta vereceğiz, dediler. Kendi belediyelerine verdiler. Şişli'ye bile verdiler bu parayı, orası hasar görmediği halde. Sayın başbakanımız bunu duyduğunda 'biz onlar gibi olamayız' dedi. 'Biz adaletli yürüyeceğiz' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi bize özel bir kaynak gelmiyor. Yani İzmir belediyesi Antalya belediyesi ne alıyorsa Büyükşehir yasasından ötürü aynısını biz alıyoruz."


Topbaş konuşmasının ardından, üç projenin temel atma törenine de katıldı.


PÇK (MK) (FOTOĞRAF)