"VİNCİN KOMUTA VE SİSTEMİNDEKİ VEYA OPERATÖRÜNDEKİ HATALAR ÜST ÜSTE"


Topbaş, “Büyükşehirde yapılan birçok işler içersinde zaman zaman bu tür kazalar oluşuyor. Sabah saat 05:30 sıralarında burada daha önce viyadük olarak yaptığımız metrobüslerin geçişine mal olacak pistleri kaldırma sırasında yapılan çalışmada maalesef bir kaza ortaya çıktı. Vincin komuta ve sistemindeki veya operatöründeki hatalar üst üste, 3 tane çalışan arkadaşımız burada düşen parçanın tesiri altında kalıyor. Bir tanesi hayatını kaybediyor. 2 işçi de yaralanarak hastaneye kaldırılıyor. Bunlar şehrin trafiğini rahatlatmak adına aldığımız önlemler. Bunları yapmak mecburiyetindeyiz.


"BİR YERDEKİ DİKKATSİZLİK HAYATA MAL OLUYOR"


Bunlar bir mühendislik işidir. Bu kadar ağır parçaları vinçlerle kaldırırken çok teknik çalışmak gerekir. Tedbirlerin alındığından bahsediliyor. Ama bir yerdeki dikkatsizlik hayata mal oluyor" dedi.


"SEBEPLER MUTLAKA DEĞERLENDİRİLECEKTİR"


Topbaş "İhmal var mı?" sorusuna da “Bu daha sonra incelenecektir. Sebepler mutlaka değerlendirilecektir. Mühendislikte temel ilke vardır o da şudur, riskleri sıfırlama sanatıdır. Bütün ihtimalleri dikkate alırsınız. Her türlü tedbirleri alırsınız. Yani burada kaderciliğin ötesinde tedbir boyutu önemli. Burada yapılan çalışmalarda çalışma stratejilerinin nasıl olması gerektiğini daire başkanımız, yüklenici firma ile görüşmeler yaptıklarını ve onlara anlattıklarını söyledi. Ama sonuçta burada bir ölüm hadisesi var.


"MAALESEF BU OLAY CİDDİ BİR RAHATSIZLIK VERİCİ BİZİM İÇİN"


Ramazan öncesi açmak istediğimiz yeni metrobüs hattındaki son çalışmalar bunlar. Ama maalesef bu olay ciddi bir rahatsızlık verici bizim için. Tabi ki hizmet ederken bu tür acılar yaşıyoruz maalesef. Şu anda metrobüs seferlerinde bir aksama yok. Ben de buraya gelirken metrobüsle geldim.


"İNŞALLAH BİTİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ. AMA BU OLAYDAN DOLAYI GECİKME OLACAKTIR"


Zaten amacımız ramazan öncesi Beylikdüzü metrobüs hattını yetiştirmek. Hedef ramazan öncesi bitirmekti ama biraz aksadı. İnşallah bitirmeye çalışacağız. Ama bu olaydan dolayı gecikme olacaktır" diye konuştu. Topbaş incelemelerinin ardından geldiği gibi bir metrobüse binerek olay yerinden ayrıldı.