İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Silivri Boğluca Dere yatağındaki evlerin yıkımı için düzenlenen törende konuşurken bu binaların deprem riski taşıyan binalar olduğunu söyledi. "Nasıl durmuşlar ayakta, durmuşlar. Bu sıkıntıları yaşayan bir kentiz. Bunu kader olmaktan çıkarmak istiyoruz. Bu kader değil " diyen Topbaş, deprem konusundaki uyarılarını sürdürerek, "Allah Bilimi insanlara vermiş. Bilime saygısı olmayan bedelini öder. Her zeminde yapı yapılır. Adam gibi yapılırsa 10 şiddetindeki deprem bile problem teşkil etmez." diye konuştu.


BİNANIN DEMİRLERİ EKSİK


Topbaş, konuşmasının ardından önceden boşaltılan dere yatağındaki binaların yıkım startını bizzat verdi. Yıkımı gerçekleştirecek iş makinasının koltuğuna oturan Topbaş, ilk darbeyi vurmak için hayli uğraştı.Yıkımını yaptığı binanın demirlerinin eksik olduğunu dikkat çeken Topbaş, " İçindeki demirler yetersiz. Sadece binayı tutmak için yapmışlar. Adamlar, dokuz şiddetinde depreme dayanıklı evler yapıyorlar, bize niye nasip olmuyor"dedi.


İstanbul'u herkesin gurur duyacağı bir kent haline getireceklerini belirten Topbaş, Silivri ilçesini de metro sayesinde yaz kış oturulan bir ilçe haline getireceklerini sözlerine ekledi. Yıkımın ardından Topbaş, bir süre Silivri'de vatandaşlarla sohbet etti.


ÖA-UÇ (MK) (FOTOĞRAF)