Rize Valisi Nurullah Çakır’ı ziyaret eden Kadir Topbaş, bir gazetecinin, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili olarak, "Kadir Topbaş’la yarışmaktan zevk alırım" sözünü hatırlatması üzerine, "Bizi programa bekliyorlar" demekle yetindi ve valilikten ayrılarak Pazar İlçesi'ne gitti. Burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile yaptırılan meydan düzenlemesinin açılışına katılan Topbaş, kürsünün çevresinde toplanan vatandaşları geriye çekilmeleri yönünde uyardı, ardından da kürsüyü iterek bir şemsiye altlığının üzerine çıkıp konuştu.

Genlerinde Karadeniz topraklarının havası olduğunu ifade eden Topbaş, şunları söyledi:

"Daha önce hükümet konağı olan ve mezbelelik haldeki alan meydan haline getirildi. Kendi ölçeğinde küçük ama önemli bir fonksiyon icra edeceğine inanıyorum. Bir insan ailesinden yüzde 20 karakter, huy ve soy alır. Yüzde 80 ise kendi yaşadığı çevrenin etkisiyle şekillenir. Çevre bu denli önemli. Çevre ne kadar düzgün ve güzelse insanların davranış biçimleri de o denli gelişir ve değişir."

Konuşmasının ardından Pazar Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Basa, Topbaş’a vazo hediye etti. Topbaş, ardından Artvin’e hareket etti.



MK(TM/CK)