BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un daveti üzerine “2015 Sonrası Kalkınma Gündemi Üst Düzey Paneli”ne seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG Başkanı Kadir Topbaş bugün hareketinden önce Atatürk Havalimanı VİP Salonunda yaptığı açıklamada bu toplantıda hem Türkiye’yi hem de İstanbul’u temsil ettiği için özellikle gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Sayın BM Genel Sekreteri Ban Ki- moon tarafından dünyada 55 ülke arasından seçtiği 27 seçkin kişiden oluşmuş bu grubun 24 Eylül Pazartesi günü BM’de üst düzey toplantısına katılmak üzere gidiyorum.

Bir danışma kurulu şeklinde çalışma yapılacak. Bu toplantıda kentlerde oluşacak şekillendirmelerde değerlendirmeler yapılacaktır. Bizler de bu konuda fikir beyan edeceğiz. İlk toplantımızı pazartesi günü yapacağız. Ben Salı günkü toplantıda bir konuşma yapacağım.

Burada hem milletimi hem de İstanbul temsil etmekten büyük gurur duyduğumu özellikle belirtmek istiyorum.”

Bu arada İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı toplantı ile ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı:

“Toplantılarda; İklim değişikliğinin etkileri, sivil çatışmaların yaygınlığı, emniyet eksikliği, yoksulluk, hizmet yetersizliği, doğal ve insan kaynaklı afetler, yükselen ekonomik, sosyal ve kültürel dışlama ve kentsel alanların bugünlerde karşı karşıya olduğu sorunlar da tartışılacak.

Panel çalışmaları sonucu hazırlanacak raporlar ve çözüm önerileri, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından BM Genel Kurulu’nun dikkatine sunulacak. 2015 Sonrası Kalkınma Gündemi Üst Düzey Paneli’ne İngiltere Başbakanı David Cameron, Endonezya Devlet Başkanı Sn. Susilo Bambang Yudhoyono, ve Liberya Devlet Başkanı Sn. Ellen Johnson Sileaf eş-başkanlık yapıyor.”




FK - CT