Başkan Topbaş, Galataport Projesi ile ilgili olarak da "Sayın Başbakanımız İstanbul'un turizm giriş kapısı olarak hazırlanmasını arzu etmekte. Yeniden ihaleye çıkılacak. Bununla ilgili bir düzenleme var " diye konuştu.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Beyazıt Meydanı'nda bu yıl 31'incisi düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılışına katıldılar. Topbaş açılış sonrası gazetecilerin Avcılar - Beylikdüzü metrobüs hattı yolculu deneme seferleri ve Galataport ile ilgili sorularını yanıtladı.


" BU KIZ İSTEME İŞLEMİNİ BİZ YAPACAĞIZ "


Topbaş, Avcılar'da metrobüs bağlantı yolu söküm işlemleri sırasında beton bloğun çökmesi sonrasında bir süre ara verilen Avcılar - Beylikdüzü metrobüs hattı yolculu deneme seferlerinin başladığını belirtti. Topbaş, " Bugün sabah itibariyle yaptığımız toplantıda Genel Müdürümüz ve Genel Sekreterimizle bir değerlendirme yaptık. Bugün saat 11.00 itibariyle seferler başladı; şu anda yolcu taşınıyor. Deneme sürüşleri tarzında seferler devam ediyor. Şu anda bir problem yok " dedi.


Kadir Topbaş, Avcılar'da meydana gelen kazada beton bloğun altında kalarak hayatını kaybeden işçi Yakup Kavak'a yardım edeceklerini de belirtti. Topbaş, " Tabii ki bir sıkıntı yaşadık. Hayatını kaybeden vatandaşımıza rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Kendisi iki gün sonra oğluna kız istemeye gidecekmiş. Bizi oldukça duygulandırdı. İnşallah bu kız isteme işlemini biz yapacağız. Hatta bütün düğününü de üstlenmeyi düşünüyorum. Hatta ailenin başka mağduriyetler yaşamaması adına bazı başka destekler de vereceğiz. Ölen kardeşimizi geri getirmemiz mümkün değil. Bu mübarek ayda ailesine biraz destek olalım istiyoruz " diye konuştu. Ölen işçinin ailesine nasıl bir destek verecekleri sorusuna da yanıt veren Topbaş, " Tazminat yasal olarak devam edecek. Savcılık soruşturmasını yapıyor. Kendisinin bu kaza veya ölüm sebebiyle ortaya çıkan tazminatları bakidir onu alacaklar" dedi.


"Kız istemeye ben kendim gitmek istiyorum " diyen Topbaş, " Nişanını, düğününü, ihtiyacını ve eşyasını da karşılamayı şahsen düşünüyorum " diye konuştu.


"GALATAPORT'TA YENİDEN İHALEYE ÇIKILACAK "


Galataport için projenin yeniden hazırlandığı konusunun sorulması üzerine ise Kadir Topbaş, şunları söyledi:


"Sayın Başbakanımızla bunun değerlendirmesini yapmıştık. Geciken bir proje olarak bahsettik. Burada var olan bölgenin daha sağlıklı ve turizme hizmet eder hale gelmesi arzu edilmekte. Daha önceki projeye göre burada büyük yapılar yapılması değerlendirmesi vardı. Böyle birşey yoktu esasında. Beki proje doğru anlatılmamıştı. Bir kayıp zaman geride kaldı. Sayın Başbakanımız İstanbul'un turizm giriş kapısı olarak hazırlanmasını arzu etmekte. Yeniden ihaleye çıkılacak. Bununla ilgili bir düzenleme var."


Haydarpaşa Garı'nın da bu proje dahil edilip edilmeyeceği sorusuna Başkan Topbaş, "Haydarpaşa Garı ile ilgili koruma amaçlı planlar yapıldı. Kurulda onaylandı. O doğrultuda bir çalışma yapılıyor. İlgili birim ihale hazırlıkları yapmakta. Burası daha çok turizm ağırlıklı bir bölge haline gelecek. Burayı bir turizm alanı haline getirmeyi arzu ediyoruz " yanıtını verdi.

 


PÇK-ÖA (MK) (FOTOĞRAF)