Dün saat 18.00 sıralarında beldenin 1 kilometre dışındaki bir mısır tarlasına düşen top mermisi, tarlalarda çalışan tarım işçileri arasında panik yaşanmasına neden oldu. Bölgeye ulaşan jandarma ekipleri, bugün sabah çalışma yaparken görüntü alınmasına izin vermezken, düştüğü yerde 30 santim derinliğinde çukur oluşturan top mermisinden kalanları toplayıp incelemek üzere götürdü.

"ÇOK KORKTUK"

Top mermisinin düştüğü yerin yakınında çalıştığını söyleyen Mehmet Tezcan, "Bölgede pamuk topluyorduk. Aniden büyük bir patlama oldu. Çok korktuk. Top mermisi, Suriye'nin Salkin İlçesi tarafından geldi" dedi. Bölgeye 5 gün öncede yine Suriye tarafından atılan top mermisi zeytin bahçesine düşmüştü. Son bir hafta içinde Yayladağı İlçesi'nde tarlalara düşen top mermisi sayısı ise 5'e yükseldi. Türk Silahlı Kuvvetleri, düşen her top mermisi için bölgeye en yakın birlikten angajman kuralları çerçevesinde hızlı bir şekilde yine top atışıyla karşılık veriyor.

TARLALARDA ÇALIŞANLAR TEDİRGİN

Hacıpaşa Beldesi'nde devam eden biber ve pamuk hasadında çalışanlar da düşen top mermilerinden tedirgin oldu. Tarlasında hasadın devam ettiğini söyleyen Mehmet Kırık,  tarım işçilerinin korkudan çalışmak istemediğini belirterek, "Kimse tarlalarda çalışmak istemiyor. İnsanlar korkuyor. Sınırda merminin, bombanın nereden geleceği belli değil" diyerek kaygılarını dile getirdi.