Tonya'nın Livalobo mezrasında yapılması planlanan çimento fabrikasına karşı çıkan yaklaşık 300 kişi, Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası önünde toplandı. İlçede yaklaşık 440 dönüm arazide yapılması düşünülen çimento fabrikasının kurulmasının tarıma ve hayvancılığa zarar vereceği iddia eden ilçe sakinleri, 'Tonya’yı sattırmayacağız' diye slogan attı. 'Tonyalı dikkat, bugün çimento, yarın termik santral',  'Çevresini hor gören, geleceğini hiç görmez', 'Meramız, suyumuz satılık değil' yazılı dövizler taşıyan grup, daha sonra kemençe eşliğinde horon oynayarak seslerini duyurmaya çalıştı.

Grup adına konuşan Ayşe Fettahoğlu, yapılması planlanan çimento fabrikasının çevreye zarar vereceğini belirterek, "Uluslararası şirketlerin kazancı uğruna insan hayatını hiçe saydıklarını görüyoruz. Tonya'nın doğal yapısının korunması öncelikli beklentimiz. Tonya'da yoksulluğun önüne geçilmesi için de turizm ve üretime teşvik sağlanmasını istiyoruz" dedi.

Grup, çimento fabrikası yapımına karşı ilçede toplanan bin 500 imzanın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmesi sonrasında dağıldı.



FT(TM/CK)