Akademisyen Toktamış Ateş tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti



Bir süredir tedavi altında olan Ateş'in saat 02:00 sıralarında organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Dr. Elif Caymaz, "Çoklu organ yetmezliği nedeniyle kalbi durdu ve kaybettik"

Prof.Dr. Toktamış Ateş bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 69 yaşındaki Ateş'in dün gece saat 02:00 sıralarında yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

Prof. Dr. Ateş’in doktorlarından Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Elif Caymaz, “Toktamış Ateş hocamızı dün gece kaybettik. Ağır bir nöbet ve sistemik damar hastalığı vardı. Çoklu organ yetmezliği nedeniyle kalbi durdu ve kaybettik. Uzun süredir hastanemizde tedavi görüyordu. Hastaneye ilk geldiğinde diyabetik ayak ve dolaşımla ilgili şikayetleri nedeniyle gelmişti. Burada cerrahi operasyon da geçirdi" dedi.

1944 yılında İstanbul’da doğan Toktamış Ateş, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı'ydı. 30’un üzerinde kitap yazan Ateş, 10 yılı aşkın bir süre Cumhuriyet Gazetesi’nde yazdı. Toktamış Ateş, son olarak Bugün Gazetesi’nde köşe yazısı yazıyordu.

PAZARTESİ GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK


Prof. Dr. Toktamış Ateş için pazartesi günü İstanbul Üniversitesi Ana Yerleşkesi’nde tören düzenlenecek. Toktamış Ateş’in cenazesinin aynı gün Fatih Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği açıklandı.

Toktamış Ateş kimdir?

1944 İstanbul doğumlu Toktamış Ateş, orta ögrenimini Avusturya Ortaokulu'nda, lise eğitimini de Vefa Lisesi'nde yaptı. 1967 yılında İstanbul Üniversitesi'nin İktisat Bölümü'nü bitirdikten sonra bu bölümün Siyasal Bilimler Kürsüsü'ne asistan olarak atandı. 1969'da "Kuruluş Dönemi Osmanlı Toplumunun Siyasal Yapısı" başlıklı çalışmasıyla doktor, 1974'de "Demokrasi Teorisi" başlıklı çalışmasıyla doçent, 1982'de de profesör oldu. İstanbul Üniversitesi'nin yanısıra, değişik kurumlarda ders verdi.

Yine ders vermek için, çeşitli dönemlerde ABD (Iowa) ile Almanya'da (Berlin - Münih) bulundu. İstanbul Üniversitesi'nin İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanlığının yanı sıra, kurucuları arasında yeraldığı Bilgi Üniversitesi'nde Yönetim Kurulu üyesiyedi. Yayınladığı kitap sayısı 30'u geçen Ateş, 10 yılı aşkın bir süre boyunca Cumhuriyet gazetesinde yazmıştı.MİLLİYET